dimecres, 20 de juny del 2018

EL TITO FLOREN. Els primers socialistes van idear les cases del poble com a unitats d'ajuda a la classe treballadora. Es deia que allà es acompanyava al proletariat des del bressol a la tomba. Florentino Pérez ha copiat el sistema però des del punt de vista capitalista. A través del grup ACS (i les seves ramificacions), el president de la companyia pretén cuidar els espanyols des que neixen fins que són enterrats. Això sí, a càrrec de les arques de la hisenda espanyola.







En Diari 16 ja es va advertir que els espanyols li pagaríem a Pérez més de 2.600 milions d'euros per contractes blindats que els polítics li van signar. Però els pagaments des de les diferents administracions públiques són variats per al compte de resultats de tito Floren. Des que es va fer amb una sèrie de socis de Construccions Padrós (constructora en fallida), Pérez ha tingut clar quin és el model de negoci. Cal lluitar qualsevol contracte públic per poc benefici que deixi. És la suma de centenars i milers de contractes el que genera benefici al final. Des contractes de 20.000 euros a milers de milions, les diferents filials d'ACS barallen per tots i cada un d'ells.

Trens i Residus Urbans

El fracàs del túnel de Pertús és només un dels tants projectes ferroviaris en què està embarcada ACS. En l'últimes dates s'ha fet públic un problema per a la finalització de l'AVE gallec pels problemes que plantegen els enginyers de Dragados i Tecsa (ambdues del grup ACS) en un tram de 2,3 quilòmetres i adjudicat per 93 milions d'euros. 41,5 milions per quilòmetre construït. Es tracta tant d'un problema d'enginyeria com de diners, esperen els florentins treure alguna cosa més. Tàctica molt utilitzada per diverses constructores i ACS amb sorprenent freqüència. Al cap ia la fi tot això és construcció, que paguem tots això sí. Però el florentinat va més enllà.

Si van en l'AVE a Valladolid, Sevilla o València des de Madrid han de saber que el manteniment del recorregut ferroviari és de Pérez. Si descarrilase també sabrien qui és el culpable. Tot això gestionat a través de l'empresa VIAS. I quan utilitzen trens de rodalies i d'alta velocitat els vagons estan nets, almenys a primera hora, gràcies a qui si no, al senyor Pérez. Així que cada vegada que compren un bitllet, una part d'aquest cost va a les butxaques del president. I dels impostos que van a RENFE i AVE també.

L'aigua de Sant Adrià de Besòs, Barcelona, ​​Sant Joan de Espí, Valladolid, Sabadell, Burgos, Benidorm, Melilla o Miranda d'Ebre es tracta gràcies a Florentino Pérez i la seva empresa DRACE. ¡Clink, clink, caixa! dels impostos o les taxes d'aigua. És més les persones que recullen les seves escombraries també poden ser de tito Floren. Urbaser gestiona centenars de processos de recollida d'escombraries i tractaments de residus urbans. Tot i que la recollida de les escombraries sigui municipal, el tractament d'ella pot pertànyer al president del Reial Madrid. Fins i tot, com succeeix a Fuenlabrada, els treballadors són municipals però Urbaser lloga els camions de les escombraries.

La salut i la comunicació a la ciutat

El normal per a una constructora seria construir Hospitals o edificis públics. En el cas del florentinat no. També inclou la gestió dels mateixos edificis. Si qualsevol ciutadà espanyol té un familiar o amic malalt a l'Hospital Porta de Ferro ha de saber que en comprar un refresc alguna cosa caurà a la butxaca de Pérez. O si aparca al pàrquing privat de l'hospital públic. De la mateixa manera el succeirà a l'Hospital de Toledo. No el personal sanitari no és de Florentino! Encara. Iridium és l'empresa que es dedica a aquests menesters, tot i que no seria estrany que participessin diverses empreses del consorci ACS.

Quan milers de madrilenys i visitants utilitzen els intercanviadors de Príncep Pío, Avinguda d'Amèrica o Plaça de Castella, el senyor Pérez està fent diners. Tant el que paguen les administracions públiques pel seu manteniment com pel obtingut de la gestió dels espais que allà es generen. Fins i tot les presons són part de l'Imperi de Florentino Pérez. La gestió de la presó de Brians-2 és del grup del president d'ACS. Fins i tot es creu que l'audiència de la cadena Reial Madrid TV es deu al fet que allà només es pot veure a la televisió aquest canal.

Hi ha problemes de trànsit a la ciutat? Cap problema, gràcies a l'empresa ETRA la seva ciutat gaudirà de models de gestió del trànsit, millores de l'enllumenat públic o creació d'una Smart City. De la mateixa manera els diran la millor forma de gestionar el transport públic, com gestionar l'aigua de la ciutat o "solucions per al disseny, instal·lació i manteniment de grans infraestructures de telecomunicacions, energia, informàtica i sistemes". 

Clece o el totum revolutum d'ACS

Clece és l'empresa de l'Imperi de Florentino que ocupa pràcticament la vida d'una persona a Espanya. Des Escoles Infantils fins Residències de Majors. Clece controla més de 100 Escoles Infantils a Espanya. Principalment a Madrid i Barcelona, ​​on són bilingües (la pasta és la pasta). També n'hi ha a Andalusia, València o Valladolid. Algunes d'elles són de titularitat municipal però gestió privada pel que es troben beneficiades per diferents subvencions públiques.

Clece neta l'AVE, Renfe, els edificis del Ministeri de Defensa (des casernes fins ministeris). Però a més ofereix a empreses públiques i privades serveis de logística, manteniment, càtering, cafeteries, seguretat, treball temporal, neteja o màrqueting. No és estrany que algú entri a un hospital i esmorzi, netegin el bany i sigui atès per algú de Clece. Fins i tot les xarxes de distribució seran portades per la mateixa empresa. Són milers els contractes signats per Clece en solitari o en UTE per a la gestió de serveis auxiliars i / o socials. Com es va afirmar anteriorment, per poc que tregui de cada contracte, són tal la quantitat dels mateixos que generen uns beneficis enormes. Costejats en gran part pels impostos de tots i totes.

El totum revolutum que és Clece provoca certes paradoxes. Des del màrqueting a cura de Dones Maltractades. Sí. Clece gestiona diverses cases d'acollida de dones maltractades. Però també de menors en risc d'exclusió social, centres de persones sense llar, centres ocupacionals, centres de discapacitats, centres de dia de gent gran, residències de gent gran amb discapacitats per tota la geografia espanyola. Fins i tot, segons expliquen persones sense llar, Clece els cobra 50 cèntims per dutxar-se i no vigila que hi hagi baralles entre els ocupants. Tot això pagat o subvencionats, això sí, pels impostos dels espanyols. Florentino mai perd.

El Reial Madrid i el control de mitjans de comunicació

La utilització de la presidència del Reial Madrid per poder fer negocis, com van afirmar Alfredo Relaño i José Maria Gay de Liébana és fàcilment verificable per l'ampliació empresarial i els concursos obtinguts a l'estranger. Dycasa a Argentina, Iridium a Colòmbia, o part de les empreses de Hochtief es beneficien dels viatges i la presència de Florentino Pérez a la presidència de l'equip madrileny. Li va bé aquesta presència pública per obtenir un acostament als poderosos d'altres països. Per descomptat res il·legal i si és amoral haurien de ser els socis els que ho diguessin.

Sempre s'ha vantat Florentino Pérez de no pagar comissions encara que Francisco Correa, el cap de Gürtel, li ha implicat en el pagament de comissions. Igual que ha fet Luis Bárcenas. El president d'ACS ha afirmat que prendrà accions judicials però va enviar un advocat a veure a Correa per negociar el què si s'és innocent? De la mateixa manera una UTE en què participa està implicada en un possible pagament del 3% en les indagacions que s'estan duent a terme a Catalunya. Però amb la llotja del Bernabéu li val per conquerir voluntats. Perquè el gran joc de Pérez és la conquesta de les persones. Curiosament aquest llotja blindat és producte de romàntiques reunions empresarials, judicials o polítiques.

Florentino sap que per sobreviure en aquest món tan mediàtic cal influir sobre els directors i els propis mitjans. Com posar un diari al teu favor? Només cal finançar una secció en favor del Reial Madrid, com sembla que succeeix a Ok Diari. O posar diners mitjançant una de les Sicav que es posseeix per llançar un nou digital Independent. Convidar a dinar, trucar cada dia per donar informacions preferents als directors de programes de ràdios i de diaris en paper, ser amable i generós en termes globals.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS