dilluns, 14 de maig del 2018

La caverna mediática de la extrema derecha junto con el PP es una organización mafiosa que debería estar fuera de la Ley si el Fiscal General y el juez del Tribunal Supremo Pablo Llarena cumpliera realmente con su obligación . Con el 155 se pretende esterilizar, castrar ideológicamente, al nacionalismo catalán .







El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa contra els líders independentistes, planteja ara la possibilitat de rebaixar el delicte de rebel·lió a conspiració per a la rebel·lió o sedició. Són delictes que comporten menys anys de presó.

No hi ha cap dels tres delictes. La violència és un element constitutiu d'aquest tipus de delictes. I no hi ha hagut violència. El que hi ha hagut és una rebel·lió.

¿Rebel·lió?

La societat catalana s'ha rebel·lat després de la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut. Hi va haver una manifestació a 2010 de dos milions de persones amb la pancarta «Som una nació. Nosaltres decidim ». Ha estat una rebel·lió pacífica que s'ha prolongat durant set anys. Mai hi ha hagut violència, sí resistència passiva.

Però sí que s'ha desobeït al Tribunal Constitucional.

Hi ha hagut actes anticonstitucionals, se li ha desobeït, sí, però si hi ha hagut violència ha estat per l'altre costat.

La Guàrdia Civil ha quantificat en 404 els suposats actes violents del Procés, entre ells la concentració davant l'hotel de Reus que acollia als policies enviats per impedir l'1-O.

La mera enumeració és ja una constatació que no hi ha delicte de rebel·lió. La rebel·lió no són actes violents sinó que la violència és l'element director de tot el procés. Ha d'estar concebut des de la violència per trencar qualsevol tipus de resistència. Són 400 actes de protesta i de defensa dels col·legis electorals perquè la gent pogués votar i protegir les urnes.

El que s'està jugant ara mateix amb tot aquest tema és la democràcia a tot Espanya, no només a Catalunya

I la concentració massiva davant de la Conselleria d'Economia el dia dels registres? És el que ha portat a la presó a Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

Poden ser desordres públics, però mai rebel·lió o sedició.

Ahir va tenir lloc la sessió d'investidura de Quim Torra. El jutge Llarena va impedir que poguessin presentar-se primer Jordi Sánchez i després Jordi Turull.

És un cas clar de prevaricació. No hi ha cap norma que impedeixi que siguin candidats, encara que estiguin presos, perquè no estan privats dels seus drets fins que hi hagi sentència judicial o ordre de processament ferma. Aquí hi ha un delicte de prevaricació com la copa d'un pi. És una prevaricació de llibre, a part de demostrar una ignorància inexcusable.

«Amb el 155 es pretén esterilitzar, castrar ideològicament, al nacionalisme català»

A part de cometre aquest, segons vostè, delicte de prevaricació, ¿Llarena vulnera la separació de poders en intervenir en una decisió del Legislatiu?

L'ordenació de la investidura és competència exclusiva del president del Parlament, que és l'autoritat màxima de l'Estat en aquesta qüestió. No hi ha ningú per sobre d'ell. En conseqüència l'actuació del jutge Llarena vulnera d'una manera descarada el principi d'autonomia parlamentària. És una clar atac al Parlament de Catalunya.

La Fiscalia està imputant nombrosos delictes d'odi, com a un mecànic de Reus que es va negar a atendre una policia nacional. O als regidors de Reus per signar un manifest demanant que els policies allotjats a la ciutat es fossin.

No són delictes d'odi. S'està fent un ús abusiu d'aquesta imputació. En el cas del mecànic, si té un establiment públic i ha d'atendre al client i no ho fa podria ser un delicte administratiu de manera que se li podria imposar una multa o fins i tot privar-lo de la llicència, però en cap cas implica responsabilitat penal.

Pensem per exemple que qualsevol responsable d'un establiment rebutgés atendre, en comptes de a un policia, a una persona per la seva raça o la seva tendència sexual. ¿Això sí seria delicte d'odi?

Tampoc seria un delicte penal, si una falta administrativa. Sí vulneraria l'ordenament jurídic, però una cosa és vulnerar-i una altra cosa cometre un delicte.

Va haver-hi violència policial l'1 d'octubre o es va actuar «de manera proporcionada» a colpejar a les persones que volien votar?

No sé si hi va haver violència, però si la va haver no va ser responsabilitat dels policies que van carregar sinó dels que els van ordenar intervenir, dels seus comandaments i de les autoritats polítiques. Però, insisteixo, no sé si hi va haver violència policial.

«El jutge Llarena va cometre un delicte de prevaricació en impedir la investidura de Jordi Sánchez i Jordi Turull. Va ser un atac a l'autonomia del Parlament »

Creu vostè que a les escoles catalanes s'adoctrina?
Sé el que he llegit als diaris, però per la informació que tinc (visc a Andalusia però vinc amb força freqüència), ha estat un tema pacífic. I l'escola catalana no ha estat particularment conflictiva. És possible que hi hagi hagut algun cas puntual molt lamentable, però les delacions anònimes a toro passat fan pudor.

Què vol dir?

S'estan utilitzant per dividir a l'opinió pública i enfrontar la gent. Aquesta idea d'obrir bústies per denunciar professors de forma anònima és perillosíssima, és terrible. Se sap com comença, però no com acaba.

Hi ha hagut malversació?

El president del Govern i el ministre d'Hisenda han dit que no, que ni un euro.

El cas del mecànic o els regidors de Reus no són delictes d'odi. S'està fent un ús abusiu d'aquesta imputació

Ja estan començant a canviar la seva versió.

Es contradiuen. A més ara estan traient el d'Artur Mas i el 9-N. Quan va ser processat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ja es va descartar el delicte de malversació i llavors Societat Civil Catalana el va portar al Tribunal de Comptes.

Que va imposar una sanció.
Sí, però l'obligació del Tribunal de Comptes si detecta un possible delicte de malversació és traslladar-lo a la Fiscalia i no ho va fer.

Creu que s'està buscant venjança més que justícia?

S'està buscant escarmentar. La finalitat del 155 és l'esterilització del nacionalisme. Es tracta de castrar, no física però sí ideològicament, al nacionalisme.

Amb aquesta argumentació, alguns li consideren un "traïdor" a Espanya.

El que s'està jugant ara mateix amb tot aquest tema és la democràcia a tot Espanya, no només a Catalunya. Si no es resol bé el problema de la integració de Catalunya, la democràcia a Espanya serà un desastre.

Com podem tornar a la normalitat?

No ho sé, no ho sé. La situació s'ha sortit de mare. Jurídicament no hi ha una fórmula mentre hi hagi processos penals que se superposen a processos polítics. Aquests són negociació, pacte, i el poder judicial no pot pactar.

Lamento coincidir amb l'afirmació del líder del PP català, Xavier García Albiol, però té raó quan diu que la política catalana sembla el dia de la marmota. Hem entrat en un bucle que no té fi.

El problema és que els ciutadans voten però després és president qui vol el Tribunal Suprem. No actua en positiu perquè no pot decidir qui és president de la Generalitat, però sí qui no ho pot ser. Això no succeeix en cap país democràtic.

Hi ha una ofensiva contra la llibertat d'expressió? El raper Valtonyc, per citar un cas, ja ha d'entrar a la presó.
Hi ha una regressió tremenda en matèria de llibertat d'expressió. No hi ha més que veure les milers de multes per l'aplicació de la 'Llei Mordassa'.

Vostè va estar a punt de ser candidat de Podem. Creu que estan adquirint els defectes propis dels partits tradicionals: divisió, centralisme ...?
Afortunadament em vaig adonar que no era el meu lloc. Prefereixo fer política escrivint i parlant, no d'una altra manera. Em moc sense cap problema en el terreny de l'esquerra, però l'únic partit en què vaig estar va ser el Partit Comunista. No conec Podem ni les seves interioritats. Ni vull conèixer-les.

Ciutadans està disparat en les enquestes.

El PP desapareixerà, és un partit constitutivament corrupte. Només li queden els vots de gent gran de zones rurals. La dreta no desapareixerà, però no sabem què és Ciutadans.

En la qüestió catalana és més radical que el PP. ¿Un govern d'Albert Rivera empitjoraria la situació?
Fins que no governi no sabrem que farà. Ja s'havia radicalitzat a Catalunya i ara ho està fent a tot Espanya. En aquest sentit és preocupant. El PP sí que sabem què és.

Què és?
Ve de la prolongació del franquisme. El van fundar els 'Set Magnífics', entre ells Fraga, tots ministres de Franco.

Cristina Cifuentes ha acabat dimitint per sostreure dues cremes.
Cifuentes ha dimitit pel màster. La resta ha estat l'operació mafiosa del PP per carregar-se a Cifuentes i que demostra el que és el PP: una organització mafiosa que hauria d'estar fora de la llei si el fiscal general complís realment amb la seva obligació.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS