dissabte, 12 de maig del 2018

Dependència o independència de Catalunya . Hola a tots . Sóc català i europeu , i seguidament us explico el perquè jo i molts catalans demanem la independència de la nostra nació , CATALUNYA . AQUESTA ÉS LA MEVA OPINIÓ :







Jo no vull viure en un estat federal espanyol , és més , perquè no em sento espanyol , igual que molts catalans . El Federalisme a Espanya és una possible via , és una utopia , sobretot perquè la majoria d'espanyols només creu en un estat unit , amb una capital , i amb un govern centralista , i amb una sola llengua , el castellà . Només ha de fer un repasito a la història del segle passat , i veurà que els pocs intents de fedearlismo que hi va haver van acabar com el rosari de l'aurora . Espanya ens espolia fiscalment i això està més que clar . Us resumeixo molt breument perquè volem la independència .

1 . La crisi econòmicaSis anys de crisi són molts anys . El preu a Catalunya ha estat molt alt : més de 670.000 aturats i moltes víctimes de la precarietat , l'empobriment i la manca de perspectives. En aquest entorn només una formació política ha llançat un salvavides a la gent : la independència solucionarà la crisi . El mantra màgic és que una Catalunya independent disposarà dels 16.000 milions que ara van a la resta d'Espanya. El perfil del nou independentista és castellà- parlant i amb un treball , si el té , castigat per les retallades , per exemple interí a la Generalitat. Aquest nou convers vol creure els tres eixos de la nova mobilització : que la independència resultarà fàcil , que es podrà tancar en termes amistosos amb el Govern espanyol i que Europa rebrà a la Catalunya secessionista amb els braços oberts .

2 . El problema de les infraestructures desapareixeria a mig termini , ja que els nostres impostos es quedarien en el nostre territori i es podria fer grans inversions que actualment no podem fer , a causa que els impostos dels porta el govern central . El problema de la RENFE , si aquesta fos una empresa gestionada per nosaltres , no hagués existit . L'aeroport del Prat no pot ser un simple aeroport regional que es limiti a connectar barcelona amb madrid , som una ciutat internacional , i com a tal tenim el dret a estar connectats amb el món exterior . Si AENA fos propietat de la Generalitat , tindríem un aeroport de primera . I el mateix dic dels ports . Catalunya ha de vertebrar amb noves carreteres que comuniquen l'interior , no totes vagin cap barcelona . El centralisme barceloní també és un problema .

3 . Una millora de l'educació: L'educació milloraria a mig termini , per la mateixa raó que abans vaig comentar . Els impostos els recull la generalitat i s'inverteixen en fer nous instituts , contractar nous professors ( que milloraria l'atenció personalitzada d'aquests cap als alumnes ) , desdoblar les classes , desapareixeria la massificació de les aules , a mig termini desapareixerien els barracons , informatització de les aules- s'ampliarien el nombre d'ordinadors per alumne -( Sap vostè que Extremadura és una de les comunitats més pobres i la que gaudeix d'un millor nombre de ordinadors / alumne ? ) .

4 . Tindríem una millora de la seguretat . Si totes les competències estubiesen sota el comandament dels Mossos d'Esquadra , i no repartides entre els cossos policials que hi ha - policia nacional , guàrdia civil i mossos d'esquadra - , ja que les dades dels delinqüents que té cada cos no pot ser consultat per cap altre sense abans haver demanat permís : més agilització dels tràmits .

Hi ha més coses per les que volem la independència . Som catalans , internacionals , volem estar oberts al món i mirar cap al futur , i no estar lligats al passat , i aquest passat es diu Espanya . si la gent vol respondre a una pregunta , l'obligació del governant és fer-los la pregunta , i que responguin i s'atinguin a les conseqüències que se'n derivin . El contrari d'això tindrà diversos noms , però per descomptat , " democràcia " no és un d'ells . Encara que posi sobre el paper ( no entrem avui en l'idoni o no de les sacrosantes democràcies ) .



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS