divendres, 27 d’abril del 2018

Califòrnia comença la recollida de signatures per convocar un referèndum per l’aprovació de la proposta de la votació, que sol·licitaria als votants de l’estat que el 2020, si podran proposar la declaració d’independència d’EE. UU.







Segons informa el diari nord-americà The Hill, el moviment independentista de Califòrnia va rebre el vistiplau per reunir firmes per dur a terme un referèndum d’independència després que es va aprovar la proposta després de la votació dilluns.

El Secretari d’Estat de Califòrnia, Alex Padilla (D), va anunciar l’aprovació de la proposta de la votació, que sol·licitaria als votants de l’estat que el 2020, si podran proposar la declaració d’independència d’EE. UU. Si la iniciativa aconsegueix la quantitat de signatures necessàries, el referèndum tindrà lloc el 4 de maig de 2021.

Aquells a favor de la secessió han de complir amb una data límit d’octubre per recol·lectar 365,880 signatures de votants registrats per tal de poder proposar el referèndum.

Aquest és el segon intent, que els partidaris de la independència de Califòrnia el titllen com “Calexit”, aquest acord es produeix tot just dos mesos després que els activistes presentessin documents per posar en marxa la iniciativa. El primer intent va fallar l’any passat mentre es recol·lectaven les signatures.

Mentre que certs grups sempre han pressionat perquè Califòrnia surti dels EE. UU., Les tensions entre l’estat i l’administració de Trump s’han incrementat dramàticament per qüestions ambientals i d’immigració.

El president Trump s’ha manifestat repetidament a Twitter per “colpejar” amb les seves declaracions al governador de Califòrnia, Jerry Brown (D). Mentrestant, el Departament de Justícia va presentar una demanda el mes passat amb l’objectiu de bloquejar tres de les anomenades “lleis santuari” que la legislatura de l’estat va aprovar l’any passat.

“Entenc que tenim una àmplia varietat d’opinions polítiques sobre immigració. Però la llei està en els llibres i els seus propòsits són clars i justos”, va dir el fiscal general Jeff Sessions durant una visita a l’estat al març.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS