diumenge, 4 de setembre del 2016

I DIUEN SER UN GOVERN EN FUNCIONS. Luis De Guindos cedeix per tercera vegada la signatura d'una ordre sobre elèctriques a Sáenz de Santamaría El BOE recull un decret que estableix que serà Soraya Sáenz de Santamaría, i no Luis de Guindos, qui s'encarregarà de despatxar i signar el repartiment de les quantitats destinades a finançar el bo social de les elèctriques.





























Va ser conseller d'Endesa fins al seu nomenament
El seu vincle li impedeix prendre cap decisió que pugui afectar els interessos de la companyia

Va assumir les funcions d'Indústria després de la sortida de Sòria
Morenés també va haver de abstenir-se en una ocasió per la seva relació amb una empresa de míssils

El BOE recull avui un decret que estableix que serà Soraya Sáenz de Santamaría, i no Luis de Guindos, qui s'encarregarà de despatxar i signar el repartiment de les quantitats destinades a finançar el bo social de les elèctriques. El ministre d'Economia i Competitivitat en funcions, que va assumir les funcions d'Indústria, Energia i Turisme després de la sortida de Soria, no pot participar en aquest procés ja que, fins al seu nomenament, va ser conseller d'Endesa.

Aquesta és la tercera vegada que De Guindos fa un pas enrere en la presa d'aquest tipus de decisions des que va assumir les competències. Al juny, va cedir a la vicepresidenta del Govern la gestió de l'ordre de redistribució de les empreses distribuïdores d'energia elèctrica i, al juliol, la dels valors de retribució a la distribució.

Luis de Guindos va assumir les competències del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme després de la sortida de Soria, ara proposat pel Govern per ocupar un alt càrrec en el Banc Mundial. El problema és que la seva vinculació amb la companyia provoca un conflicte d'interès a l'hora de regular o prendre decisions sobre elèctriques. El que no sabem és si aquesta situació a afectat altres decisions o assumptes a tractar en el ministeri adoptat pel ministre en funcions.

El decret estableix que, d'intervenir en l'ordre, incompliria la llei de l'alt càrrec, que estableix que hi ha conflicte d'interès si afecta "entitats privades a les que l'alt càrrec hagi estat vinculat per una relació laboral o professional de qualsevol tipus en els dos anys anteriors al nomenament ". Luis de Guindos va ser conseller fins a desembre de 2011.

Malgrat estar en funcions i, per tant, exercir un mandat limitat -no poden presentar pressupostos ni un altre tipus de lleis ni decisions que afectin al següent, el Govern sí que pot exercir, segons la llei, el despatx ordinari dels assumptes públics, com aquest repartiment de percentatges per finançar el bo social.

De Guindos no és l'únic ministre d'aquest Govern que s'ha abstingut en una decisió per conflicte d'interès. Pedro Morenés, ministre de Defensa, va haver de fer un pas enrere en les negociacions de compra de noves fragates per la seva relació amb una empresa de míssils.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS