dilluns, 4 de juliol del 2016

"L'Institut Nacional d'Estadística torna a oferir una xifra totalment irreal i infraestimada sobre el nombre d'emigrants que van deixar Espanya el 2015" La migració en 2015, només al Regne Unit, l'Institut Nacional d'Estadística s'ha oblidat de més de 50.000 emigrants espanyols .






























Només Regne Unit va rebre a 50.028 persones que van arribar des d'Espanya en 2015. La xifra és gairebé cinc vegades superior a l'emigració espanyola a aquest país reflectida en l'informe fet públic ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En el cas d'Irlanda, enfront dels 839 emigrats que compta l'INE, l'administració irlandesa xifra en fins a 4.351 persones les arribades a aquest país des d'Espanya. "L'Institut Nacional d'Estadística torna a oferir una xifra totalment irreal i infraestimada sobre el nombre d'emigrants que van deixar Espanya el 2015", assenyala un comunicat de Marea Grana, col·lectiu des del qual assenyalen que l'emigració de l'any passat podria ser fins a cinc vegades més gran que la que afirma l'institut d'estadística. "Només al Regne Unit s'han oblidat de 40.000 persones", subratllen.

L'INE xifra en 98.934 les persones emigrades l'any passat, una xifra que, com assenyalen des Marea Grana, han obtingut a través del Padró d'Espanyols Residents a l'Estranger (PERE), que es confecciona a partir de la informació proporcionada pels consolats . Davant d'aquest padró, des Marea Grana s'han consultat les dades ofertes pels organismes locals dels països de destinació dels emigrants espanyols. "L'INE Ignora la realitat que no tothom que se'n va del país es registra a les oficines diplomàtiques , però sí en organismes locals com la Seguretat Social ".


Des Marea Grana s'han recopilat informació de la seguretat social i dels padrons locals d'Alemanya, Bèlgica, Xile, Suïssa, Uruguai, Àustria, Islàndia Itàlia, Noruega, Suècia, Regne Unit i Irlanda. En tots els casos s'han trobat amb xifres d'immigració espanyola superiors a les aportades per l'INE. "L'encara Govern en funcions d'Espanya ignora als seus emigrants", subratllen des de Marea Grana, que cita com a exemple més clar i evident que "encara sense comptabilitzar els vots des de l'exterior en les passades eleccions del 26 de juny, es parli ja de un escrutini del 100% ". També, en relació amb les eleccions, assenyalen el "vergonyós sistema de vot pregat", en el marc molta de les persones que han emigrat no han pogut exercir el seu dret a vot.

Llegir més: Marea Grana denuncia que el vot pregat "deixa sense votar el 95% dels emigrants"

Des Marea Grana exigeixen que l'INE contrast les xifres d'emigració amb les estadístiques oficials dels països de destinació i que el Govern faciliti les inscripcions consulars i que aquestes deixin de suposar una pèrdua de drets, com la sanitat -la inscripció al cens CERA suposa la pèrdua del dret a sanitat a Espanya-. També la posada en pràctica de polítiques encaminades a revertir la situació de "fugida d'Espanya", acabant amb la precarietat laboral i implementant polítiques de retorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS