dijous, 9 de juny del 2016

Sancionen a un exalt càrrec de Margallo per no presentar la declaració d'activitats o béns. María Almudena Muñoz Guajardo va dirigir Casa Mediterrani fins a 2013. Segons la resolució, Muñoz va cometre una falta tipificada en l'article 17.2 de la Llei de conflictes d'interessos, que consisteix a no presentar les declaracions de béns i activitats a què estan obligats els alts càrrecs al nomenament i cessament.







María Almudena Muñoz Guajardo va dirigir Casa Mediterrani fins a 2013

La pena només inclou la publicació de la mateixa en el BOE
En els últims tres anys només s'han imposat quatre multes greus o molt greus per conflicte d'interès

El BOE recull la resolució del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per la qual imposa una falta greu a Maria Almudena Muñoz Guajardo, directora de la Casa Mediterrani fins al març del 2015. La sanció només implica la declaració del seu incompliment i la seva publicació al BOE .

Segons la resolució, Muñoz va cometre una falta tipificada en l'article 17.2 de la Llei de conflictes d'interessos, que consisteix a no presentar les declaracions de béns i activitats a què estan obligats els alts càrrecs al nomenament i cessament. Segons va avançar Eldiario.es, l'expedient sancionador va ser arxivat, però es va tornar a obrir i ha derivat en la resolució publicada avui al BOE.

Aquest tipus de multes no són habituals. Tot i que la llei estableix que -excepte les lleus- totes les sancions s'han de publicar al butlletí, en els últims tres anys només han aparegut quatre: un alt càrrec de Defensa, un exalt càrrec del Govern de Zapatero, l'exdirectora de l'ICO i una exconsellera de RTVE.

La norma per la qual ha estat multada Muñoz va ser derogada en 2015 i substituïda per la Llei reguladora de l'alt càrrec, actualment en vigor. Com l'anterior, aquesta norma estableix tres tipus de sancions: lleus, greus i molt greus. Per a les segones i les terceres, la penalització és la seva publicació al BOE. En faltes molt greus, a més, es poden imposar cessaments, retirada d'indemnitzacions o obligació de tornar les quantitats rebudes de forma indeguda.

Si un alt càrrec no presenta les seves declaracions d'activitats i / o béns, malgrat ser requerit, comet una infracció greu. Si, en canvi, menteix en aquestes declaracions, la sanció passa a ser molt greu. És a dir: si algú té alguna cosa a amagar, millor esquivar l'obligació de mentir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS