dijous, 9 de juny del 2016

Si no planta cara i desobeeix a la UE i la Troica , La Unió Europea i la Troika dicten el programa del proper govern que serà un vassall doli de Brussel·les i de l’Ibex35 .


















El sou mitjà d’11 milions de treballadors i treballadores no arriba a 700 €. El salari mitjà actual, segons dades de l’Agència Tributària, és inferior al de fa 22 anys. Més de nou milions de pensionistes cobren entre 600 i 650 €. Els contractes precaris i a temps parcial són generalitzats. Continua la desocupació massiva (4,8 milions), convertida en quelcom crònic. Més de la meitat dels aturats/as no cobren prestació ni subsidi. Molts joves emigren, mentre es tanquen les portes de la universitat als fills de classe treballadora, que no poden pagar unes taxes i matrícules entre les més elevades d’Europa. Els desnonaments continuen i les entitats humanitàries adverteixen que s’apropa una nova onada. Els serveis públics fonamentals segueixen sota mínims. I continuen tancant-se fàbriques impunement, amb EROs i ERTOs que es reprodueixen. En contrast, entre 2011 i 2014, el patrimoni dels més rics s’ha incrementat en 300.000 milions.

Aquesta és la realitat social que viu la majoria del país en vespres de les noves eleccions, amb la classe treballadora sotmesa a un nou patró d’explotació i amplis sectors de les classes mitjanes i petit burgeses sensiblement empobrides.

La Unió Europea i la Troica dicten el programa del proper govern

I mentre s’engega una altra vegada la parafernàlia electoral, Brussel·les ja ha deixat clar que, no importa quins siguin els resultats, ells ja han decidit el programa del proper govern.

La UE ha acordat amb el govern en funcions de Rajoy “flexibilitzar” el límit de dèficit públic d’aquest any, permetent que augmenti del 2,8% al 3,6% del PIB . De fet, la UE hi està literalment obligada, ja que una retallada pressupostària tan brutal com la que caldria per aconseguir un dèficit del 2,8%, provocaria un esclat social i portaria l’economia a una brutal recessió, amb efectes incontrolables en una UE estancada i amb el seu sistema bancari avariat. No obstant això, Brussel·les, “a canvi de la seva flexibilitat”, exigeix “noves reformes” i noves retallades de milers de milions d’euros que afectaran, de nou, a la sanitat, l’educació i a l’atenció social. Han anunciat també que fiscalitzaran les retallades trimestre a trimestre, com a un país vassall.

Si no planta cara i desobeeix, el proper govern serà el braç executor dels plans de la UE i la Troica

Si no es planta cara i es desobeeix a la UE i la Troica, les promeses seran paper mullat. No només no hi haurà millores sinó que una nova onada de retallades serà inevitable.

Plantar cara vol dir decretar una moratòria en el pagament del deute públic i iniciar una auditoria pública. El motiu és simple: no es pot pagar un euro als bancs mentre les necessitats bàsiques de la població no estiguin ateses i no sapiguem de qui és el deute i com i perquè va ser contret. Ara, només en interessos , s’estan pagant 35000 milions d’euros anuals. Plantar cara vol dir també tirar enrere les reformes laborals del PP i del PSOE, que ens deixen indefensos davant l’arbitrarietat patronal. Vol dir revertir les retallades. En suma, posar com a prioritat absoluta, per sobre de tot, la lluita pel pa, el treball i el sostre.

Si això no és així, i així sembla, el govern que vingui, sigui de dreta, de centre o “esquerra”, serà una altra vegada un instrument per aplicar els plans de la UE, la Troica i l’Ibex35, a costa dels drets del poble treballador. El govern Tsipras a Grècia, s’ha convertit en el braç executor dels plans de misèria de la UE i és la prova irrebatible d’on queden les promeses quan es posen els dictats de la UE i la Troica per sobre de les necessitats del poble.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS