dilluns, 13 de juny del 2016

I ELS CATALANS A SEGUIR PAGANT FINS QUE TINGUEM LA IMDEPENDENCIA .En Andalusia l'ocupació en administracions i empreses públiques ha crescut en 13.900 persones amb la crisi.







El nombre d'assalariats de les administracions i empreses públiques segueix augmentant a Andalusia, tot i els missatges d'austeritat i a les promeses d'aprimament d'estructures que els poders públics repeteixen de cara a la galeria. La plantilla de funcionaris i d'altres treballadors contractats en el sector públic de la comunitat autònoma suma 506.400 persones, segons l'última Enquesta de Població Activa (EPA) publicada per el_Instituto Nacional d'Estadística (INE), corresponent al tercer trimestre del 2013. 

Aquesta xifra suposa 13.900 llocs més que els que hi havia al primer trimestre de l'any passat i 13.200 si es compara amb el segon trimestre. És a dir, cada dia es creen 146 nous llocs de treball en el sector públic andalús si es fa la mitjana dels mesos de juliol, agost i setembre de 2013.

La nòmina regional d'empleats públics és fins i tot més voluminosa que la que hi havia abans de la crisi econòmica. En concret, fa sis anys, al setembre de 2007, sumava 496.400 persones, el que representa 10.000 treballadors menys que ara. És a dir, que les administracions han seguit engreixant les seves plantilles a Andalusia durant la recessió, i això malgrat que les places d'oposició s'han congelat en molts casos. D'això es pot inferir que la gran majoria d'aquesta ocupació procedeix de l'anomenada «administració paral·lela», a la qual no s'accedeix pels mèrits objectius que acredita un concurs oposició.

L'INE especifica que l'ocupació pública comprèn tots els assalariats d'empreses públiques i de les administracions central i territorials, inclosos tant els treballadors que cotitzen al règim general de la Seguretat Social com els adscrits a Mutualitats.

La borsa d'ocupació pública de la comunitat autònoma s'ha mantingut per sobre del mig milió d'assalariats des de principis de 2005, amb només dues excepcions, en el tercer trimestre del 2007 (496.400) i en el segon trimestre del 2008 (498.200).

En els últims nou anys, el pic més alt en la xifra d'empleats públics a Andalusia es va aconseguir en el tercer trimestre del 2011, amb un total de 575.100. L'evolució al llarg de tota la crisi reflecteix una línia de dents de serra a la que els ajustos laborals en el sector públic andalús duren tot just un trimestre i no es manté una línia d'austeritat. Ja en les últimes fases s'observa que l'esforç per reduir la borsa pública de treball a Andalusia, que semblava haver-se iniciat a partir del quart trimestre de 2011, ha durat només fins a 2013, quan ha començat de nou a augmentar els efectius.

Un per quatre privats
Una dada que revela el major pes del sector públic en el mercat de treball andalús és que per cada assalariat de les administracions hi ha quatre en el sector privat, enfront d'altres territoris com Catalunya, on hi ha sis llocs de treball privats per un públic, o Madrid, amb una proporció de cinc a un. Paral·lelament, el sector privat laboral s'ha anat empetitint des de 2008 a la regió, quan hi havia 2.717.100 assalariats enfront dels 2.025.900 actuals, el que significa que s'han perdut 691.200 llocs en l'activitat privada.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS