divendres, 10 de juny del 2016

A tots els porcs els arriba el seu Sant Martin. La titular del Jutjat nº 41 de Madrid considera que la trama de corrupció en el partit d'Albert Rivera, investigada en la seva circumscripció de Madrid, és d ' "especial complexitat" amb el que l'equipara a altres causes com el Cas Gürtel i el Cas de els Eres.







La jutgessa Mònica Aguirre de la Costa, titular del Jutjat d'Instrucció nº 41 de Madrid, considera que la trama de presumpta corrupció dins el partit Ciutadans, investigada a la capital d'Espanya, és d ' "especial complexitat", d'acord amb l'article 324 de la Llei d'enjudiciament criminal. Així li ho ha fet saber ja a les parts personades i al Ministeri Fiscal en un acte de data 25 d'abril que avui publica en exclusiva Extraconfidencial.com.

La magistrada Aguirre de la Costa va obrir fa ja mesos les diligències prèvies 4679/2015 per investigar la suposada falsificació documental, suplantació d'identitat i suborn, entre d'altres delictes, pel que fa a la portaveu de Ciutadans a Madrid, Begoña Villacís, realitzades presumptament per part de l'exsecretària d'organització de la formació taronja a la capital d'Espanya, Patricia Ocaña. Aquesta exalt càrrec del partit liderat per Albert Rivera va falsificar presumptament el contracte d'Antonio López Martínez com a assessor econòmic del partit a Madrid i va suplantar la signatura i la persona de Begoña Villacís, la portaveu municipal, en una guerra interna pel control de Ciutadans a la capital d'Espanya, on ets involucrats el portaveu i diputat de Ciutadans, Miguel Ángel Gutiérrez Vives, número quatre de la formació taronja per la capital d'Espanya i un dels responsables que Albert Rivera ha posat al Congrés dels Diputats per controlar el seu partit; al costat d'ell, el diputat autonòmic Cesar Zafra, l'altre gran controlador del partit a Madrid.

El portaveu de C 's, Miguel Ángel Gutiérrez, ha estat denunciat durant la instrucció d'aquest cas d'haver estat la persona que va amenaçar l'ex secretaria d'organització de Ciutadans a Madrid, Patricia Ocaña, durant les primàries d'aquesta formació perquè aquesta renunciés a anar a les llistes electorals. Així consta en la seva declaració judicial del passat dia 18 de març davant el Jutjat d'Instrucció nº 41 de Madrid i que va ser publicada pel nostre diari.

Cas molt complex
La decisió presa ara per la titular del Jutjat nº 41 de Madrid de considerar la causa com d ' "especial complexitat" permetrà a la magistrada Aguirre de la Costa disposar de 18 mesos per finalitzar la instrucció en lloc dels sis mesos que necessita la Llei com termini màxim per investigar una causa, sobretot en virtut de la reforma de la Llei d'enjudiciament criminal que fixa els terminis de la instrucció per a les causes senzilles i complexes. Aquesta decisió dóna una idea de la magnitud i dimensió de la trama de la suposada corrupció dins de Ciutadans a la capital d'Espanya.

Segons fonts de la investigació, és tan aclaparador el nombre de proves documentals en tots els formats (trucades, documents, correus electrònics, WhatsApp, etc.), els oficis comandes, les persones amb càrrecs rellevants susceptibles de ser cridades a declarar a la qualitat que estimi oportuna seva Senyoria (testimonis o investigats), que Aguirre de la Costa ha optat per aquesta opció, de manera que equipara, en certa manera, aquesta trama de presumpta corrupció a Ciutadans a altres judicis de gran importància a nivell nacional que impliquen a els grans partits polítics, com el Cas Gürtel al PP o el Cas dels Ets al PSOE.

Segons les mateixes fonts, "quan es destapi tota la trama de falsificacions i suplantacions, algú sortirà molt mal parat políticament. Seria una situació difícil per al partit d'Albert Rivera si rebés algun tipus de diligència per part del Jutjat abans de les properes Eleccions Generals del 26J ".

declaració imminent
El Jutjat d'Instrucció nº 41 de Madrid haurà de determinar en quina data crida a declarar als alts càrrecs de Ciutadans. El demandant Antonio López Martínez ha demanat ja al Jutjat l'aprovació de tot l'aclaparador aportació documental que obra ja en poder de la Justícia i que es citi, "en la qualitat que estimi oportuna seva Senyoria", a Begoña Villacís Sánchez, portaveu del Grup ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, pel que fa la veracitat o falsedat de la signatura i correu electrònic en els documents i corroborar si coneixia no l'existència de l'esmentat demandant.

També al regidor del grup Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, Sergio Brabezo, per confirmar si coneix personalment a Antonio López Martínez després d'haver mantingut una conversa entre les dues parts; Ana Domínguez Soler, regidora del grup Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, com a suposada propietària del número des del qual es va dirigir al demandant per donar-li informació sobre el procés de la seva contractació com a assessor de Ciutadans; Sofia Miranda Esteve, regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid amb l'objecte d'aclarir el contingut de les converses mantingudes amb López; i Iván David Prieto, assessor del grup municipal C 's a l'Ajuntament d'Oviedo, i que està sent investigat per un greu escàndol de corrupció a Astúries com va publicar Extraconfidencial.com, perquè verifiqui segons conversa telefònica, que el secretari d'organització nacional de C 's, el seu amic Francisco Hervías Chirosa, sabia de l'existència d'Antonio López Martínez, així com del propòsit de la seva estada a Madrid i la missió que anava a ocupar dintre del Grup C' s.

I, fonamentalment, a Miguel Àngel Gutiérrez perquè respongui de les greus acusacions i coaccions que van sortir a la llum en la declaració prestada per Patricia Ocaña Cobos en aquest Jutjat amb data de 18 març de 2016. Es vol depurar d'una vegada totes les responsabilitats pertinents dels alts càrrecs de Ciutadans involucrats en aquesta trama de presumpta corrupció interna dins del partit d'Albert Rivera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS