dilluns, 27 de juny del 2016

EL NORD DE L'ÀFRICA TORNA A DONAR EL SEU VOT I ... Guanya el PP més corrupte de les clavegueres de la caverna.
































Desmentint les previsions que indicaven les enquestes i sondejos de la pròpia jornada electoral, el Partit Popular guanya 14 diputats (137), el PSOE perd 5 (85), Units Podem es queda igual (71) i Ciutadans baixa en 8 diputats (32) .

Desmentint les previsions que indicaven les enquestes i sondejos de la pròpia jornada electoral, el Partit Popular guanya 14 diputats (137), el PSOE perd 5 (85), Units Podem es queda igual (71) i Ciutadans baixa en 8 diputats (32) .

A nivell autonòmic, UNITS PODEM és primera força a Euskadi i Catalunya. A Catalunya arrasa a Barcelona i guanya a Tarragona. En les altres províncies de tot l'Estat Espanyol venç el PP, a excepció de Sevilla, Huelva i Jaen que s'imposa el PSOE.

El Partit Popular ha guanyat les eleccions i ha estat l'únic beneficiat de la repetició electoral, ja que ha aconseguit més 600.000 vots i 14 escons més que el 20-D (passa de 123 a 137) i 52 més que la segona força, el PSOE de Pedro Sánchez, que perd 150.000 vots respecte al 20-d i 5 diputats, quedant-se amb 85.

Els grans perjudicats respecte als comicis de 2015 són Ciutadans i Units Podem. Ciutadans perd 8 escons i més de 400.000 vots respecte al 20-D i passa de 40 a 32. Units Podem per la seva banda fracassa en les seves expectatives de superar el PSOE i convertir-se en segona força. La candidatura de Pablo Iglesias no aconsegueix sumar forces -i vots- amb IU, i lluny d'aconseguir gairebé un milió de vots més procedents d'IU, la coalició ha perdut més d'un milió de votants, tot i que manté la suma d'escons de tots dos per separat (69 + 1).

La participació ha caigut en 1.189.364 votants i 3,36 punts: de 25.349.824 votants el 20D (73,2%) a 24.161.083 (69,84%).

Les eleccions reforcen Rajoy i allunyen la possibilitat de mudança a la Moncloa

El candidat del PP buscarà anar a una investidura recolzada en el reforç en escons obtingut després de l'26J

Pedro Sánchez: "Rajoy ha guanyat les eleccions i li he cridat per felicitar-lo"

Pablo Iglesias sobre un Govern d'esquerres: "Jo no descartaria cap escenari"

Mariano Rajoy està més a prop de repetir com a president després d'unes eleccions en què ha estat l'únic que es pot posar l'etiqueta de vencedor. Després d'una campanya en què el seu nom ha arribat a ser invocat com a moneda de canvi per a possibles pactes, el del PP surt de la segona contesa electoral en sis mesos amb més pes polític, davant d'un bloc d'esquerra que ha perdut força.

El candidat del PP s'ha guanyat a les urnes el passaport per a una sessió d'investidura a la qual Rajoy anirà aquest cop, davant la previsió de no tenir amenaces en l'altre costat. Al PSOE semblen reconèixer aquesta condició: "Rajoy ha guanyat les eleccions i li he cridat per felicitar-lo", ha dit Pedro Sánchez en la seva compareixença davant la premsa.

Podem ha perdut el seu duel amb el PSOE i es queda molt lluny dels objectius marcats en el que ells mateixos havien qualificat com "les eleccions del desempat". La confluència amb Esquerra Unida no ha servit per forjar un sorpasso que totes les enquestes donaven per fet o, com a mínim, per probable, i en la frontera s'ha marcat la prima línia entre la victòria i la derrota. Amb els resultats al 70%, Pablo Iglesias va comparèixer en roda de premsa per dir que "no són uns bons resultats".

Preguntat sobre la possibilitat de reeditar la recerca d'un Govern d'esquerres, Iglesias no ha estat concloent: "Jo no descartaria cap escenari".

L'anomenada "nova política" surt d'aquestes eleccions tocada per la realitat, que els ha situat molt per sota de les seves expectatives. Ciutadans pot perdre una quarta part dels escons obtinguts al desembre i el nou mapa polític deixa als d'Albert Rivera molt lluny de ser vehicle imprescindible per a la governabilitat de ningú. La ferida de Ciutadans és el bàlsam de Rajoy.

Pedro Sánchez salva els mobles després de guanyar la batalla contra Podem. Les seves dades han lectura important en les xifres d'Andalusia, on Susana Díaz no ha aconseguit contenir l'impuls del PP i -al 91% de l'escrutinio-, ha perdut el favor de ser la força més votada a la seva comunitat autònoma.

La debilitat del seu principal rival dins del PSOE donarà a Pedro Sánchez més llibertat per poder decidir sobre si mateix, davant dels que li donaven ja per un cadàver polític.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS