diumenge, 15 de maig del 2016

No hi haurà placa per honrar als ciutadans que van ser empresonats i torturats en l'actual seu del Govern de Madrid i antic edifici de la Direcció General de Seguretat de la dictadura franquista. Almenys, de moment, perque PP i Ciutadans rebutgen honorar les persones empresonades i torturades durant el franquisme.











































Tant Partit Popular com Ciutadans han votat en contra de la Proposició No de Llei presentada per Podem i que ha estat consensuada amb el Partit Socialista de Madrid. A l'debat han acudit un col·lectiu de víctimes de la dictadura i s'han absentat tant Cristina Cifuentes, presidenta de la Comunitat de Madrid, com Ignacio Aguado, portaveu de Ciutadans a l'Assemblea.

La Proposta No de Llei, que ha estat rebutjada per 65 vots enfront de 64 a favor, instava el Govern de la Comunitat de Madrid a establir a la façana principal exterior de l'actual seu de la Presidència del Govern regional una placa commemorativa "en memòria de les persones que van patir violència, vexació, persecució o privació de llibertat per exercir els seus drets fonamentals, per defensar les llibertats polítiques i sindicals, així com per raó d'orientació o identitat sexual i defensa de la democràcia ".

Així mateix, també es demanava que en el marc de la futura de Llei regional de Memòria Democràtica s'habilités un calabós perquè fos accessible per la ciutadania i la creació un arxiu de "memòria oral" que recollís el màxim nombre de testimonis de persones detingudes i represaliades.

El text ha estat defensat, per part del grup parlamentari de Podem, pel diputat Hugo Martínez Abarca que ha assenyalat que la placa és necessària per honrar la memòria dels que van lluitar per la llibertat però també pel futur de les noves generacions, per "construir un país que tingui la seva identitat basada en el respecte dels drets humans i ancori seves arrels en la democràcia". Visiblement emocionat, Martínez Abarca ha recordat les recomanacions de Nacions Unides i la llarga tasca pendent de l'Estat espanyol en matèria de reconeixement a les víctimes de la dictadura i de la Guerra Civil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS