diumenge, 15 de maig del 2016

Els polítics i la CAVERNA estan espiant els sistemes telefònics amb absoluta impunitat. L'Associació per a la Prevenció i Estudi de Delictes, Abusos i Negligències en Informàtica (APEDANICA) alerta als jutjats sobre la utilització de sistemes d'espionatge per polítics. L'Associació denuncia una sèrie de fets amb preocupants implicacions i així ho ha fet saber al Jutjat d'Instrucció número 11 de Madrid.







Pel que sembla, la Policia Nacional porta gairebé un any sense analitzar el telèfon mòbil que utilitzava l'exregidora socialista Noelia Martínez, que al febrer de 2013 va presentar una querella criminal en descobrir que l'aparell, un regal de José Cepeda, actual diputat a l'Assemblea de Madrid i senador, tenia un troià que espiava les seves trucades i els seus missatges. Noelia va lliurar el terminal, un Nokia N95-1, al maig de 2015. El 23 de febrer de 2016, la Secció d'Informàtica Forense de la Unitat Central de Criminalística de la Policia Científica va comunicar al jutge que porta el cas que "per poder portar a terme l'anàlisi / estudi del dispositiu que interessa és necessari utilitzar tècniques forenses que poden resultar invasives per a l'esmentat dispositiu, quedant inutilitzable per a un nou ús ".

La Policia va demanar així a finals de febrer "una autorització per poder dur a terme l'anàlisi corresponent", el que segons fonts jurídiques ha molestat al magistrat del cas, el titular del jutjat d'instrucció número 11 de Madrid, que ja havia requerit als agents una data d'estimació de lliurament de l'informe sobre el terminal. "La denunciant va lliurar fa gairebé un any l'aparell. Ara la Policia contesta que encara no ha fet res i demana una autorització per a examinar-lo, cosa que hauria d'haver fet ja, que per això se li va lliurar el mòbil". La defensa de Noelia prefereix no fer comentaris, però confirma que fa un dies han hagut de donar de nou el seu consentiment perquè analitzin d'una vegada el telèfon.

La querella es va presentar fa tres anys i la investigació no està sent massa àgil. Un portaveu de la Policia, que fa uns dies assegurava que aquesta anàlisi no depenia d'ells, canvi després la seva versió per reconèixer que efectivament s'havia sol·licitat una autorització per examinar l'aparell. El cas va ser descobert pel diari 'El Mundo' el febrer de 2012, que va tenir accés a un informe del departament de Risc i Frau de Telefònica que havia detectat que una línia propietat de l'Assemblea de Madrid estava sent espiada per una altra línia, també a nom de la Cambra madrilenya, mitjançant el troià 'Flexispy'. Aquesta última línia pertanyia a José Cepeda, que havia regalat a Noelia el telèfon que tenia assignada la línia espiada ....

Llegir més: La Policia porta un any sense analitzar el mòbil espia del diputat socialista José Cepeda. Notícies de Madrid

Cal ressaltar que APEDANICA no té relació amb les parts, però sí que poden acreditar el seu interès i disposició per promoure la recerca eficaç de tot tipus d'espionatge il·lícit mitjançant noves tecnologies. En aquest cas, si efectivament es tracta del troià "FLEXISPY", han expressat la seva voluntat, i exercir acusació, sense perjudici del que pugui promoure el Ministeri Públic, especialment Elvira Tejada de la Font a la Fiscalia per a la Criminalitat Informàtica, Luis Jiménez Muñoz al Centre Criptológico Nacional CCN del Centre Nacional d'Intel·ligència CNI o Víctor Calvo-Sotelo en la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions a qui van recomanar requerir informe detallat "ad hoc" per l'art. 381 de la LEC ja que tenen competències per imposar d'ofici duríssimes sancions administrativament a fabricants, importadors, distribuïdors i usuaris de sistemes dedicats a l'espionatge, i també per interpretar el Dret comunitari europeu en aquestes matèries,

és un paradigma de perversió tecnològica i el seu fabricant, així com tots els representants que puguin tenir a Espanya, han d'estar immediata i inexcusablement a la disposició de jutjats i tribunals per a informar de l'ús presumptament il·lícit que es pugui fer dels seus productes. A la seva web flexispy.com únicament ofereixen com a contacte el correu info@flexispy.com però buscant en els registres del seu domini trobem les següents dades rellevants:

Registrant Name: Christian Hutchison

Registrant Organization: FLEXISPY LTD

Registrant Street: Suite B, 1st FLR, Olioji Trade Centre

Registrant Street: Francis Rochet St.

Registrant City: Victòria, Mahe Seychelles

Registrant Postal Code: 10030

Registrant Country: SC

Registrant Phone: +18.582274400

Registrant-mail: press@flexispy.com

FlexiSPY es ven com un producte amb una característica molt particular. Aquesta característica súper secreta que estem parlant és la Intercepció de trucades. Intercepció de trucades és: Ser capaç de gravar les trucades telefòniques al telèfon d'una altra persona el que obre una infinitat d'escenaris impressionants d'espionatge.

No cal ser criminòleg, ni criptòleg, ni doctor amb una tesi dedicada a aquesta alarmant problemàtica per entendre que no només està en qüestió la tutela judicial efectiva de l'art. 24, els drets personals de l'art. 18 i la seguretat jurídica de l'art. 9 de la Constitució Espanyola, sinó també el que les últimes reformes del Codi Penal de 1995 pretenen que sigui d'ús exclusiu policial (ja prou controvertit de per si, més encara sense prèvia autorització judicial), i que no obstant això, per pocs dòlars pot obtenir llicències temporals de FLEXISPY per a qualsevol mòbil de qualsevol persona, incloent els de jutges i fiscals. No es tracta només que s'instrueixi, sinó que la tutela judicial sigui efectiva i per a això, tots hem de ser iguals davant la llei, de manera que la instrucció judicial disposi dels mateixos recursos i mitjans amb independència de qui siguin acusadors i acusats per constitucional interdicció de l'arbitrarietat, tant al jutjat, com a la Fiscalia, Policia, CCN del CNI, i Secretaria d'Estat.

APEDANICA afirma no haver trobat cap referència expressa a FLEXISPY en la jurisprudència espanyola, però sí que existeixen en altres països, a més de ser anàloga en el seu criminologia a altres productes com ara EBLASTER, sobre el qual hi ha clares sentències com la SAP M 9904 / 2014 (ponent Paloma Pereda Riaza) en la qual semblen coincidir amb aquest cas fins a les "dilacions indegudes".

FLEXISPY, Mobile Spy, Spy Phone o Eblaster: Android, iPhone, iPad, Windows, ... en risc per espionatge

Donat els precedents, APEDANICA fa recomanable que qualsevol víctima d'FLEXISPY (probablement un dels troians més intrusius i perillosos per a tots) o de programes similars com a Mobile Spy i Spy Phone utilitzin serveis pericials privats independents. Estan investigant la jurisprudència internacional de casos en què FLEXISPY ha estat enjudiciat en diferents països del món. La tesi doctoral del Dr. (PhD) Miguel Ángel Gallardo Ortiz, enginyer, criminòleg, lic. i doctor en Filosofia, perit judicial privat, tracta de la problemàtica de FLEXISPY i altres troians espies com a Mobile Spy Spy Phone o eblaster a Internet des de la perspectiva de la perícia judicial en informatoscopia, telefonia mòbil, enginyeria acústica i (contra) transcripcions, des fa més de 20 anys.

El programa FLEXISPY és un troià que serveix, segons el seu fabricant, per

espiar Trucades

espiar Missatges

espiar Passwords

Espiar en GPS

Espiar Xats d'IM

espiar Multimèdia

espiar Remotament

Espiar a Internet

Espiar a Aplicacions

rebre Alertes

Espiar a Secret

És conegut que hi ha nombroses amenaces i vulnerabilitats associades als dispositius mòbils que posen en risc la seguretat tant del propi dispositiu com de la informació que gestiona. Algunes d'elles són comuns a altres equips, com ordinadors portàtils o de sobretaula, estacions de treball, i servidors, mentre que altres són pròpies d'aquest tipus de dispositius. L'aparició de noves plataformes tecnològiques mòbils, noves aplicacions i nous serveis, així com la seva connexió a través de xarxes de comunicacions públiques i privades, obren la porta a noves investigacions de seguretat centrades en el descobriment de vulnerabilitats en aquests nous entorns.

L'amenaça d'accés físic a un dispositiu mòbil per part d'un intrús, fins i tot per un breu període de temps, segueix sent un dels vectors d'atac principals, tant per a l'accés a la informació que el terminal emmagatzema, com per a la instal·lació de programari d'espionatge encobert o maliciós.

Més informació i consultes a:

Associació per a la Prevenció i Estudi de Delictes, Abusos i Negligències en Informàtica i Comunicacions Avançades (APEDANICA) amb dades de registre en el Ministeri de l'Interior publicats en www.cita.es/apedanica.pdf

Tel. 902998352 Fax: 902998379 Correu electrònic: miguel902998352@gmail.com

www.cita.es/flexispy

www.cita.es/mobile-spy

www.cita.es/spy-phone

www.cita.es/flexispy-juzgado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS