dimecres, 27 d’abril del 2016

UN ALTRE AMIGUETTE D'MORENÉS I DEL PP QUE INCOMPLEIX AMB HISENDA. Luis Hernández Ferrero va ser nomenat Inspector General de Sanitat de la Defensa per Pedro Morenés i va incomplir les normes d'incompatibilitat i amagar "de manera deliberada" documents que havia de presentar. En concret, va cometre dues faltes: una greu i una altra molt greu. Les dues sancions es salden amb la publicació de les mateixes en el BOE i la prohibició de tornar a ser nomenat alt càrrec durant set anys.








El BOE recull avui l'ordre del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques que sanciona Luis Hernández Ferrero, alt càrrec al Ministeri de Defensa, per incomplir la normativa sobre conflictes d'interessos. Hernández va ser nomenat Inspector General de Sanitat de la Defensa per Pedro Morenés al juny de 2012, i va exercir en el càrrec fins el 16 de gener del 2015.

En concret, el ministre d'Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, considera que va cometre dues faltes: una greu i una altra molt greu. La molt greu correspon a l'incompliment de les normes d'incompatibilitat que marca la llei. Tot i que la resolució publicada avui al butlletí no aclareix com va infringir aquesta norma, les possibilitats passen perquè, durant el seu càrrec, estigués vinculat a empreses amb relacions amb les administracions públiques o no respectés la dedicació exclusiva marcada per llei.

La segona falta, considerada greu, sanciona "l'omissió deliberada de dades i documents que hagin de ser presentats d'acord amb el que estableix aquesta llei", com poden ser dades relatives a les declaracions de patrimoni o activitats. Es donaria aquest cas, per exemple, si hagués ocultat informació sobre participacions en empreses en conflicte d'interès amb el seu treball d'alt càrrec.

Les dues sancions es salden amb la publicació de les mateixes en el BOE i la prohibició de tornar a ser nomenat alt càrrec durant set anys.

Aquest tipus de multes no són habituals. Tot i que la llei estableix que -excepte les lleus- totes les sancions s'han de publicar al butlletí, en els últims tres anys només han aparegut tres: un exalt càrrec del Govern de Zapatero, l'exdirectora de l'ICO i una exconsellera de RTVE.

El mateix ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, va haver de abstenir-se en la decisió sobre una compra milionària d'elements per fragates per la seva relació amb una empresa de míssils.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS