divendres, 29 d’abril del 2016

.Millones De pobres, aturats, desesperats, jubilats amb 450 euros de pensió i nens que passen gana els contemplaron.No oblidis aquest insult gravíssim, aquest despropòsit en un país arruïnat, estimat poble. Llàstima que l'homenatjat (80 anys) li queden dos telediaris. I VERGONYÓS ANIVERSARI D'UN FEIXISTA







ESPAGUANA (Madrid) no recorda res igual ". Una crònica de mitjans del segle passat bé podria començar amb aquesta presumpció i immediatament omplir-se de excel·lentíssims i il·lustríssims, com era costum estilística en aquell temps. Però no és llicència ni arrencada exagerat per descriure, tot des del molt més auster i precís periodisme d'avui, la manera en què Mario Vargas Llosa va celebrar ahir a la nit els seus vuitanta anys amb un sopar de gala a l'hotel Villa Magna. Ahir, el tot Madrid (quarts Amèrica Llatina; almenys, la meitat conservadora) es va conjurar per cantar aniversari feliç a Vargas Llosa, en una nit de tirs llargs (no tots) i tantíssim ringorrango com no s'havia vist a la ciutat, potser -i considerant el canvi d'escala que suposen uns esposalles respecte a un aniversari- des del casament de la filla de José María Aznar i Ana Botella a el Escorial, els amfitrions, per cert, estaven ahir al Villa Magna.

Oficialment, els organitzadors de la vetllada (que aniria escrita en lletra gòtica i amb h majúscula de no ser perquè és falta ortogràfica i parlem de l'efemèride d'un acadèmic de la llengua) eren la Fundació Internacional per a la Llibertat i la càtedra Mario Vargas Llosa , però les agències de premsa ja especulaven hores abans dels fastos amb l'alta probabilitat que la flamant parella del premi Nobel, Isabel Preysler, fora la veritable wedding planner, per així dir, de l'esdeveniment. Als esmentats van acompanyar, a més d'Álvaro Vargas Llosa, fill del Nobel, celebritats de la vella i nova polítiques com els expresidents Andrés Pastrana, Álvaro Uribe, Felipe González, Sebastián Piñera o Esperanza Aguirre, al costat d'Albert Rivera, Pablo Casado, Rosa Díez , Andrés Herzog, Cayetana Álvarez de Toledo o els ministres José Manuel Soria i Manuel García-Margallo.

També, lògic, de la cultura, com el Nobel turc Orhan Pamuk, Álvaro Pombo, Enrique Krauze, Luis María Anson, Iñaki Gabilondo ... La llista, que servirà per omplir pàgines de les revistes de societat, completaria la columna, i la major part d'ells se sumaran avui al seminari que en el seu honor se celebra des de primera hora a Casa d'Amèrica, inaugurat pel president Mariano Rajoy, i amb l'assistència, a més dels citats, de Fernando Savater, Javier Cercas, Carme Riera, Plinio Apuleyo Mendoza, Alonso Cueto i Mauricio Rojas, entre d'altres.

Fa unes setmanes, Vargas Llosa reflexionava sobre la seva novíssima presència al paper couché: "Milions de persones al món volen veure a aquests tipus feliços, rics, que viuen molt bé, volen aquest tipus de material. Abans aquesta era la funció de la novel·la; avui, ho és de les revistes del cor.

És un problema cultural molt seriós del nostre temps que hauríem d'enfrontar d'una manera més creativa, responsable i seriosa ". Perquè, malgrat el que algun malicie veient aquesta desfilada de catifa vermella -que fa salivar als seus detractors, és clar-, a l'escriptor no li complau la frivolitat: "No m'agrada sortir a les revistes, és summament incòmode, ja no puc ni sortir a fer un cafè ". Assegura que ho fa per amor. Així que un respecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS