dijous, 14 d’abril del 2016

O ENS POSEM LES PILES O LA MERDA ENS esquitxa a tots. ERC vota al costat de la dreta per retirar la proposició de CSQEP que proposava que la llei d'educació catalana (LEC) suspengués les subvencions a centres de l'Opus i les escoles que segreguen per sexe.







Els 30 centres privats que segreguen els seus alumnes per sexe a Catalunya seguiran rebent subvencions de la Generalitat. JxSí i el PP han unit aquest dimecres els seus vots al Parlament per bloquejar una proposició proposta per CSQEP, que reclamava modificar la llei d'educació catalana (LEC) per suspendre les injeccions de diners públics a aquest tipus de centres. La llei, pactada entre CiU i el govern del tripartit en 2009, contempla aquestes subvencions, però la seva retirada és una vella reclamació d'ICV-EUiA i altres grups d'esquerres.

ERC, que en altres ocasions s'havia posicionat en contra de la subvencions a centres segregadors, ha decidit votar costat de la resta del seu grup, al·legant que les subvencions vénen blindades per la llei espanyola, LOMCE, de rang superior. El Constitucional va avalar el 2016 aquest blindatge, després que Andalusia intentés desconcertar alguns d'aquests centres. A més, la diputada d'ERC, Anna Simó, ha assegurat que, en un moment "que cauen a bots en punta" contra les competències de la Generalitat, no són partidaris d'obrir en aquest moment el meló de la LEC, i sí de defensar-la en seu actual redactat.

Simó ha retret també als impulsors de la proposició acudir amb arguments "caducats", ja que el text fa referència a sentències del Suprem anteriors a l'aprovació de la LOMCE. No obstant això des del seu grup han presentat una proposta de resolució per no augmentar el nombre de centres segregadors concertats i instar el Govern a que no renovi els concerts quan acabi el seu termini. L'última renovació de concerts va ser el 2014, quan era consellera Irene Rigau, per un període que acaba el 2020. La mateixa renovació s'ha dut a terme durant anys sense inconvenients, tant amb el govern de Jordi Pujol com amb el tripartit.

Per la seva banda, el grup del PSC donava suport continuar tramitant la proposició de CSQEP malgrat que va acceptar la llei amb les subvencions quan era al govern. Els socialistes consideren que va ser "un error" permetre el finançament públic d'aquest tipus de centres. També la CUP ha donat suport a la mesura, al·legant que es tracta de privatitzacions encobertes. Ciutadans per la seva banda ha optat per l'abstenció, argumentant que, encara que estan d'acord amb aquestes subvencions, consideren que és una matèria que ha de ser debatuda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS