dimarts, 12 d’abril del 2016

El 11 d'abril, la pràctica totalitat d'instal·lacions d'autoconsum a Espanya es converteixen en il·legals. A partir d'aquest dilluns, la gran majoria d'instal·lacions d'autoconsum a Espanya es poden convertir en il·legals. És el que indica la normativa que va aprovar el Govern de Rajoy, i les instal·lacions anteriors a la seva entrada en vigor i no s'hagin adaptat a la mateixa seran pràcticament il·legals i podran ser sancionades






























Sr. President en Funcions,

mitjançant el present escrit vull expressar la meva preocupació per la situació d'indefensió a la qual el seu Govern està sotmetent als autoconsumidores, que per contribuir a la imprescindible revolució renovable i salvar el clima, van decidir emprendre una instal·lació d'autoconsum en els últims anys i ara es veuen abocats a la il·legalització.

El 11 d'abril, centenars d'instal·lacions d'autoconsum a Espanya es poden convertir en il·legals ja que la normativa que va aprovar el seu Govern és la més restrictiva del món, i tot el que no s'hagi adaptat a la mateixa serà declarat il·legal i podrà patir multes d'entre 6 i 60 milions d'euros, a més de pagar l'infame impost al sol.

S'acosta perillosament la data i el Ministeri d'Indústria, que va forjar el Reial Decret de Anti-autoconsum i les seves multes, ara impedeix que aquestes instal·lacions compleixin amb les obligacions que ell mateix ha establert posant de nou als autoconsumidores entre l'espasa i la paret . Queden pocs dies i encara no està detallat com complir amb les complexes exigències tècniques requerides per modificar les instal·lacions.

Al país del sol, no té cap sentit posar traves a que la ciutadania pugui produir la seva pròpia electricitat, amb una font que és renovable, abundant i barata i que a més podria reduir la nostra dependència energètica, generar energia de forma sostenible i descentralitzada i fomentar l'economia ciutadana. No obstant això, el ministre Soria segueix entestat a protegir els interessos de les grans empreses elèctriques.

Per aquesta raó li demanem que arregli el caos creat pel ministre Soria i faci que el Consell de Ministres acordi una ampliació del termini per a l'adaptació, almenys fins a final d'any, perquè aquests autoconsumidores no es vegin il·legalitzats i sotmesos a multes multimilionàries a causa de la inactivitat del seu propi Govern.

L'autoconsum i la major participació activa dels consumidors en el sector energètic estan reconeguts per la Comissió Europea com "el centre de la Unió Energètica" i tant la revisió de la Directiva Europea de Renovables com tot el que depengui de la Unió Energètica haurà de anar en aquest sentit. Per això Greenpeace ha començat un contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem contra aquest Reial decret.

El proper dilluns 11 d'abril els ministres d'Energia de la Unió Europea tindran una reunió informal; li demanem que aprengui del caos que s'ha generat a Espanya per la mala regulació de l'autoconsum i el Govern en funcions garanteixi que la posició d'Espanya en els fòrums internacionals promogui l'autoconsum sota tot els graus de llibertat i amb especial èmfasi en fer que tots els beneficis de l'autoconsum puguin arribar al conjunt de la ciutadania.

En definitiva, a causa de la falta dels detalls tècnics necessaris per a l'adaptació ia les multes milionàries a les que s'exposen els autoconsumidores afectats, sol·licito que s'ampliï el termini per a l'adaptació de les instal·lacions d'autoconsum existents en el moment de la posada en marxa del Reial Decret 900/2015 almenys fins a final d'any.

A partir d'aquest dilluns, la gran majoria d'instal·lacions d'autoconsum a Espanya es poden convertir en il·legals. És el que indica la normativa que va aprovar el Govern de Rajoy, i les instal·lacions anteriors a la seva entrada en vigor i no s'hagin adaptat a la mateixa seran pràcticament il·legals i podran ser sancionades, segons informa Greenpeace, que ha iniciat una recollida de signatures.

En un comunicat, l'organització ecologista afirma que "el Govern del PP sembla decidit a protegir els interessos d'Iberdrola i les grans elèctriques amb la normativa d'autoconsum. Impedeix, a més, la democratització de l'energia i no s'enfronta al canvi climàtic ".

L'organització indica que el Ministeri d'Indústria "ni tan sols ha detallat com complir amb les complexes exigències tècniques requerides per modificar les instal·lacions. Fa impossible complir amb les obligacions que ell mateix ha establert! ".

Greenpeace ha iniciat una recollida de signatures per demanar que el Consell de Ministres "acordi una ampliació del termini, almenys fins a final d'any, perquè aquests autoconsumidores no es vegin il·legalitzats i exposats a multes multimilionàries a causa de la inactivitat del Ministeri de indústria ", unes sancions d'entre 6 milions i 60 milions d'euros.

A la carta adreçada a Rajoy, Greenpeace escriu: "Al país del sol, no té cap sentit posar traves a que la ciutadania pugui produir la seva pròpia electricitat, amb una font que és renovable, abundant i barata i que a més podria reduir la nostra dependència energètica, generar energia de forma sostenible i descentralitzada i fomentar l'economia ciutadana ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS