dimarts, 19 d’abril del 2016

LES CLAVEGUERES DE LA CAVERNA. ELLS ELS VAN CUINAR I ELLS ES EL SEGUEIXEN MENJANT. El Govern atorga l'encomana d'Alfonso X El Savi a l'qie va ser alcalde del municipi corunyès de Cedeira des del Franquisme i fins a 2013 Leopoldo Rubido, exalcalde del PP germà del director d'ABC. El reconeixement de l'encomana d'Alfonso X el Savi aquesta destinat als que hagin destacat en educació, ciència, cultura, docència o investigació i la resolució del BOE no estableix els mèrits de Rubido.







Va ser alcalde del municipi corunyès de Cedeira des del Franquisme i fins a 2013, en tres tandes que van sumar 32 anys.

Aquesta reconeixement està destinat als que hagin destacat en educació, ciència, cultura, docència o recerca.

La resolució del BOE no estableix els mèrits de Rubido
El BOE recull avui l'ingrés de Leopoldo Rubido Ramonde en l'Ordre d'Alfons X el Savi, amb la categoria d'encomana. Rubido va ser, fins que va abandonar el càrrec el 2013 i va ser substituït pel seu germà, un dels alcaldes més longeus d'Espanya. Va portar el bastó de comandament de la localitat corunyesa de Cedeira des del Franquisme, en tres tandes (73-99, 2003-2007, 2011-2013).

Un dels moments clau de la seva alcaldia va ser la construcció d'un monòlit franquista al poble el 1977, una decisió que, segons explica El País, va aixecar moltes butllofes al municipi. Així i tot, Rubido va seguir guanyant eleccions una darrera l'altra. A més d'alcalde -primer del Franquisme, després d'Aliança Popular i, més tard, del PP- va ser senador popular.

Un dels seus germans, Luis Rubido, li va succeir a l'alcaldia. Un altre, Bieito Rubido, és el director d'ABC.

L'Ordre d'Alfons X El Savi, segons estableix el decret que la regula, està destinada a "premiar les persones físiques i jurídiques ia les entitats tant espanyoles com estrangeres, que s'hagin distingit pels mèrits contrets en els camps de l'educació, la ciència, la cultura, la docència i la investigació o que hagin prestat servits destacats en qualsevol d'ells a Espanya o en l'àmbit internacional ". No comporta premi econòmic, només l'encomana -en aquest cas- i sumar la distinció.

L'ordre publicada avui al BOE està signada pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo. No inclou cap explicació de quins són els mèrits que porten el Govern a incloure a Rubido en aquesta categoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS