dilluns, 18 d’abril del 2016

El gendre de l'expresident José María Aznar Alejandro Agag, ha fet d'intermediari perquè Finmeccanica, el colós de la indústria pública italiana, tanqués un negoci milionari, cobrant una comissions pel tracte.







Alejandro Agag nega tot per ara, però és molt possible que el gendre de l'expresident José María Aznar hagi d'acabar explicant a la Fiscalia de Nàpols si ha fet d'intermediari perquè Finmeccanica, el colós de la indústria pública italiana, tanqués un negoci milionari amb Colòmbia, cobrant una comissió pel tracte.

Almenys això és el que es desprèn de les punxades telefòniques realitzades pels fiscals John Woodcock, Francesco Curcio i Vincenzo Psicitelli (els mateixos que investiguen el cas d'extorsió a Silvio Berlusconi), que estan investigant un escàndol de pagament de comissions il·legals per part de diversos col·laboradors i dirigents de Finmeccanica per adjudicar grans contractes militars a l'estranger.

Els tres magistrats expliquen a les actes d'acusació que "hi ha nombrosos moviments en marxa per a la venda de productes de diferents filials de Finmeccanica a diversos subjectes estrangers a l'Aràbia Saudita, Malàisia, Kuala Lumpur o Colòmbia". Això seria la "enèsima prova de la pràctica d'alguns representants de Finmeccanica, per corrompre els representants de governs estrangers i poder adjudicar-se els concursos".

I el nom d'Agag apareix pronunciat diverses vegades per dos personatges clau de la trama a les escoltes telefòniques que han portat a terme els fiscals estudiant el cas. Es tracta de l'exmiss Colòmbia, Debbie Castañeda, avui consultora de Finmeccanica i íntima amiga del primer ministre, Silvio Berlusconi, i el director comercial Paolo Pozzerese.

Segons l'acusació, tots dos van començar a treballar en un contracte de 600 milions d'euros a Colòmbia, que havia de tancar Agag, i que comportava una comissió del 5% (30 milions) del qual, l'1% (sis milions) li corresponia a Castañeda .

Però l'exmodel no ha rebut la seva part i aparentment Agag va voler renegociar les condicions baixant la seva comissió a la meitat. "Alejandro ha fet un acord amb Debbie que després no va respectar", es llegeix en les actes, perquè "era ella" la qual havia presentat Agag en el cercle de Finmeccanica i la que "li havia fet treure el 5% de comissió en el negoci ".

La versió de Castañeda, en una conversa amb una persona identificada com Gerom i que avui publiquen diversos mitjans italians, és que "Alejandro m'ha robat sis milions aquest gilipolles, tu saps el que signifiquen per a mi sièis milions?".

Agag, en una conversa telefònica amb Il Fatto Quotidiano en el qual se li pregunta si ha cobrat aquests sis milions que li corresponien a Castaneda assegura que "no hi ha cap negoci. No dic que Castañeda sigui una mentidera sinó que no hi ha cap negoci. Mai he tingut cap contracte de Finmeccanica. Ara li deixo que estic en un dinar de negocis a Nova York ".

Segons les actes, Pozzerese li indica a Castañeda que el problema és que Agag "no ha signat el contracte", perquè hauria aconseguit fer el negoci amb una altra empresa i així treure'ls a tots dos de les comissions.

És obvi que als sis milions significaven molt per Castañeda, que veu com a única sortida a l'malifeta recórrer a Silvio Berlusconi.
En una conversa telefònica, l'exmodel li diu al director comercial de Finmeccanica que "he de explicar-li tot a ell. Hauria de dir-li que jo volia fer aquesta cosa i que l'hi porti a ell, sense signar res perquè confiava que sent de bona família no podria actuar així. I no obstant això ho ha fet així que l'única persona que em pot ajudar és ell, perquè ell és l'única persona a la que té por en aquest món ".

Finmeccanica, amb 15.000 milions d'euros d'facturat i més de 60.000 empleats, ha estat en nombroses ocasions a l'ull de l'huracà per temes de tractes de favor i comissions il·legals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS