dilluns, 18 d’abril del 2016

Ciutadans en amb empreses a Panamà. El coordinador de Ciutadans a La Rioja, Federico Pérez Oteiza, ha deixat el seu càrrec al capdavant de la formació taronja, que s'ha produït arran de les informacions, en el qual es recollia la relació d'aquest amb dues empreses a Panamà.



























Mentre Albert Rivera aprofita la suposada implicació del ja exministre José Manuel Soria en els anomenats Papers de Panamà i demana ferventment la compareixença del president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, un dels seus dirigents regionals, el coordinador de Ciutadans a La Rioja, es ha vist implicat en el mateix escàndol. Es tracta de Federico Pérez Oteiza, que ha acabat dimitint en la nit d'aquest dissabte a través d'un comunicat després d'una sèrie d'informacions publicades pel portal de notícies Rioja2, on s'afirma que Pérez Oteiza posseeix empreses registrades a Panamà, un registre que es va formular quan aquest país encara era considerat un paradís fiscal.

En concret, el ja excoordinador de Ciutadans a La Rioja és partícip de la societat Valdezcaray Corp, una firma que es va registrar a Panamà fa set anys. Al capdavant d'elles estan tres Rioja: el conegut empresari local Julio Jiménez com a president; Federico Pérez Oteiza com a tresorer i el seu pare, Federico Pérez Soria com a secretari. La data de constitució que figura en el Registre Mercantil de Panamà és el mes de maig de 2009, una dada rellevant perquè en aquesta data Panamà fins i tot tenia la consideració de paradís fiscal per part de les autoritats espanyoles.

Segons la documentació revelada, a l'empresa participaria també com subscriptora Guadalupe Esther Trejos, una advocada panamenya que ostenta càrrecs en 39 societats establertes al seu país. La lletrada pertany al bufet d'advocats BFC Lawyers que, a la seva pàgina de presentació es defineix com a prestadora de serveis per a empreses Offshore.

Tot i que no hi ha hagut declaració política de Pérez Oteiza, el president d'aquesta societat, Julio Jiménez, sí que ha realitzat unes declaracions al citat mitjà de comunicació, en què assegura que l'objecte de crear aquesta empresa era treballar al país centreamericà. "La idea inicial era comprar terrenys per invertir i construir-hi" afirma.

Una segona empresa

La segona empresa en qüestió respon al nom de Reiki Technologies S.L. i en ella figuren com subscriptors el polític de la formació taronja i, de nou, el seu pare, Federico Pérez Soria. Va ser creada el 2008 i el seu objecte social engloba "dedicar-se sense cap limitació i en qualsevol part del món al desenvolupament de qualsevol classe d'activitats", segons ho acredita la documentació del Registre Mercantil de Panamà.

Segons Rioja2, encara que apareixen com subscriptors, les escriptures de constitució deixen clar que el coordinador de Ciutadans és el tresorer i el seu pare el secretari. Segons la pàgina web de l'empresa, encara que el registre és a Panamà, té les seves seus a Espanya i roman activa.

Davant d'aquesta situació, l'equip d'Albert Rivera ha manifestat la seva postura d'total suport al seu ja excoordinador a La Rioja i l'eximeix de tota responsabilitat en ambdós casos amb similars arguments als que ell exposa en el seu comunicat, el qual publiquem a continuació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS