dilluns, 7 de març del 2016

VOSTÈ NO SAP QUI SÓC JO! . Dimecres passat, la jutgessa en excedència i diputada d'Podem María Victoria Rosell protagonitzava un significatiu incident a l'Aeroport de Gran Canària amb treballadors d'AENA. Segons la queixa formal presentada per un d'ells i ratificada pels seus companys, Rosell va muntar en còlera quan aquests no van accedir a obrir per a ella la Sala VIP destinada a les màximes autoritats de l'Estat.







Moltes desil·lusions hauran encara de patir els milions d'ingenus que han dipositat les seves aspiracions de "canvi" polític a Podem, per caure en el compte del monumental engany del que han estat víctimes. Però no serà, per descomptat, perquè els dirigents del "partit atrapalotodo" no hagin ofert ja prou proves del que pot esperar-se d'ells. I és que, tot i els esforços de la ultradreta muntanya per presentar a Pablo Iglesias i els seus acòlits com a "revolucionaris antisistema", o d'algun vell eurocomunista com Julio Anguita, que insisteix a qualificar a Iglesias com a "Lenin del segle XXI" , els fets indiquen, per contra, que Podem pot considerar-se més aviat com un nou anticòs del sistema per intentar perpetuar-se en aquests turbulents temps de crisi.

    Això explica, per exemple, la velocitat amb la qual Pablo Iglesias va voler deixar clar, a la mateixa Wall Street, que - segons ell - els amos del món no tenen res a témer, "perquè no hi ha cap alternativa a l'economia de mercat" o el seu públic vassallatge a l'imperialisme dels Estats Units i l'OTAN, amb la primerenca visita a l'ambaixador ianqui a Espanya i el fitxatge com a futurible ministre de Defensa de Julio Rodríguez, general coresponsable dels bombardejos criminals de la Coalició Bèl·lica que van destruir Líbia.

   Però encara que aquests posicionaments en els temes econòmics i geopolítics fonamentals són garantia que res essencial canviaria per a millor amb un govern dePodemos, no són pocs els que alberguen l'esperança que aquest, almenys, sí suposaria algun tipus de canvi en les "formes ", després de dècades de patir la prepotència de la" casta "política i de pagar amb fons públics els seus intolerables privilegis.

També en aquest cas, però, l'evidència empírica s'obstina a desmentir qualsevol tipus d'il·lusió. I és que, d'un partit engreixat a base del fitxatge de "estrelles" per buscar "respectabilitat", només es pot esperar el mateix comportament que sempre s'han gastat els López Aguilar, ries i altres capitostos del règim del 78. La reproducció del celtibèric i franquista "vostè no sap qui sóc jo!", tan propi d'una societat jerarquitzada on qualsevol amb una mica de poder amenaça amb aixafar als que no se li sotmetin humilment.
   Així ho demostrava dimecres passat la jutgessa en excedència i diputada d'Podem Mº Victòria Rosell, que muntava un autèntic pollastre a l'Aeroport de Gran Canària, encolerizándose perquè no van posar a la seva disposició la Sala VIP destinada a les autoritats quan es disposava a viatjar a Madrid.

      "Segons el comunicat de l'empleat d'AENA, Rosell va increpar i va exigir, de molt mala manera, que se li obrís immediatament la Sala d'Autoritats, per marxar després donant-li l'esquena, quan va voler explicar-li el seu procediment d'ús
    Segons es recull en un part intern de la companyia aèria, producte de la queixa traslladada per un tècnic d'Atenció al Passatger, Rosell "va exigir, de molt mala manera, que se li obrís la citada sala de manera immediata, tant al taulell de Iberia com en el d'AENA ", per no haver d'esperar i sotmetre als controls com qualsevol fill de veí. La sala per a privilegiats l'ús -segons aquest treballador -va exigir Rosell, es troba reservada a altres "autoritats" de rang superior al dels diputats. No obstant això, el funcionari d'AENA va recollir en la seva part que Rosell "va increpar amb actitud supèrbia, i de molt males maneres, esmentant a altres polítics que passen per la sala d'autoritats, fent comparacions", i "al·legant que en altres aeroports ( els diputats) tenen una distinció i accedeixen pel fast lane [accés ràpid] ".

   L'informe sobre l'incident recull, aismismo, que quan l'empleat li va intentar explicar a Victòria Rosell el procediment per a l'ús de la Sala d'Autoritats, aquesta "no va atendre, ni va voler escoltar, i va marxar donant-li l'esquena mentre li oferia les explicacions ".

    El relat recollit en el part intern d'AENA va ser ratificat amb posterioritat per altres funcionaris que treballen al recinte de Gando. Tant l'incident amb l'assistent per a viatgers com el que la diputada podemita va protagonitzar al taulell d'Iberia.

      Per la seva banda, Rosell negava un dia després que s'hagués produït tal incident o que hagués sol·licitat, en la seva condició de diputada, l'ús de la Sala d'Autoritats de l'aeroport. D'acord a la seva versió, ella només va tenir una "conversa cordial, educada i normal amb un dels empleats d'AENA" i va ser un altre dels funcionaris el responsable de l'altercat.

    "Sí que és veritat que un així engominadito, molt godo, em va dir: '¿ia tu què t'importa?'" - Va assegurar la diputada a la Cadena COPE, desqualificant al treballador per la seva procedència, tot i que ella mateixa va néixer a Múrcia , conserva un marcat accent peninsular i va ser escollida a dit pel madrileny Pablo Iglesias per encapçalar la llista de Podem per la província de Las Palmas.

     "Rosell va desqualificar al treballador cridant-li 'got', tot i que ella va néixer a Múrcia, conserva un marcat accent peninsular i va ser escollida a dit pel madrileny Pablo Iglesiaspara encapçalar la llista de Podem per Las Palmas."
    Segons manifestava posteriorment el delegat del Govern central a l'Arxipèlag, Enrique Hernández Bento, hi ha un vídeo en què va quedar registrat tot l'incident entre la diputada i els empleats d'AENA que ratificaria el relat d'aquests últims sobre els fets.

   "Si la senyora Rosell ho desitja - va declarar el polític ultraconservador a la premsa local -podem posar aquest vídeo a disposició dels mitjans de comunicació, per comprovar qui és el que menteix".

        Els precedents en casos similars permeten pronosticar, sense risc d'equivocació, que aquest significatiu episodi protagonitzat per l'aspirant a ministra de Justícia serà oblidat en uns pocs dies sense que tingui la més mínima repercussió. El cert és, però, que l'actitud de la diputada d'Podem denunciada pels treballadors d'AENA es correspon amb el "tarannà" despòtic i subjugador que - segons altres fonts consultades per aquest redactor - ja havia manifestat en el passat Victòria Rosell a el seu acompliment com a magistrada. I és que, com sens dubte alguns recordaran, estem parlant de la mateixa jutge "progre" que no va dubtar a processar a cinc sindicalistes canàries per realitzar una protesta pacífica a la seu de la patronal. Segurament amb la intenció que aprenguessin, com els empleats de Gando, el que li passa a aquells que s'atreveixen a qüestionar a "l'autoritat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS