divendres, 4 de març del 2016

Ministeri de Defensa organitza un acte sobre el cop de Franco que "culpabilitza la República. L'organitza el Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional i es titula El camí cap al 18 de juliol. L'acte, incompleix el mandat del Constitucional del Congrés dels Diputats que el 20 de novembre de 2002 es va aprovar per unanimitat.








L'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica (ARMH) ha enviat un comunicat i ha presentat una queixa davant del Ministeri de Defensa "després de conèixer l'organització pel Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional, dirigit pel tinent general Alfonso de la Rosa Bruna, d'una conferència que sota el títol el camí cap el 18 de juliol ".

Segons l'associació, la xerrada "té per objecte responsabilitzar la Segona República de la guerra civil i treure la responsabilitat als generals colpistes que van optar per l'exercici de la violència per a la presa del poder, després de no acceptar el resultat de les eleccions de febrer de 1936 ".

Pel que fa a les persones que estan darrere d'aquest acte, l'ARMH puntualitza que un altre dels organitzadors és la revista Kosmos Polis, "una publicació extremadament reaccionària que en diversos articles critica la Llei de la Memòria Històrica i els drets de les víctimes de la dictadura franquista ".

La conferència serà impartida per l'hispanista Stanley Payne, "que en els últims anys s'ha caracteritzat per alinear-al voltant de les tesis revisionistes, que han justificat el cop d'Estat del 18 juliol 1936 responsabilitzant del mateix als desordres socials de la segona República ".

També l'historiador estadoundense nega la Memòria Històrica i en unes declaracions va dir que "el rebuig de la Transició per l'esquerra actual, en el sentit de voler canviar una situació d'una societat sense vencedors ni vençuts sembla propiciar una altra vegada una societat amb vencedors en contra dels vençuts, el que és una contradicció en els termes ". O també va declarar sobre la seva biografia de Franco que l'havien retratat "amb els seus vicis i les seves virtuts".

L'acte, incompleix el mandat de la Comissió Constitucional del Congrés dels Diputats que el 20 de novembre de 2002 va aprovar per unanimitat una resolució de rebuig a la presa violenta del poder o a qualsevol justificació que pugui considerar-la necessària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS