dimarts, 23 de febrer del 2016

Marhuenda sempre disposat a donar la cara pels seus. El director de 'La Razón', Francisco Marhuenda, ha cobrat per la seva lleialtat a Rajoy i Fernández Díaz, a rebut un sou mensual complementari per part de Vicente Cardellach, ex-president del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona i, casualment, sogre del actual ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz. AR Serveis d'Auditoria va afirmar que aquests pagaments sense factura ni retenció de l'IRPF, en ser anteriors a 1999, ja havien prescrit a efectes fiscals.



























Segons va revelar la Mongolia el passat mes d'octubre, en el període en què Marhuenda va treballar com a director del gabinet del ministre d'Administracions Públiques (en aquell temps, Mariano Rajoy) l'ara director de La Razón hauria rebut un sou mensual complementari per part de Vicente Cardellach, ex-president del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona i, casualment, sogre de l'actual ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz.

"Honoraris Senyor Marhuenda"
Els pagaments mensuals, dels quals, segons l'auditoria de l'entitat dirigida per Cardellach, no es feien factures, van oscil·lar entre les 400.000 i 460.000 pessetes (entre 2400 i 2700 euros) i fins a finals de l'any 1998 van constar en la seva comptabilitat com "Honoraris Senyor Marhuenda ", com indica l'esmentada revista. AR Serveis d'Auditoria va afirmar que aquests pagaments sense factura ni retenció de l'IRPF, en ser anteriors a 1999, ja havien prescrit a efectes fiscals.

Apartat de la política
A partir de 1999, els pagaments començarien a ingressar-se en empreses administrades pel mateix Marhuenda i per la seva esposa. El flux de diners va cessar quan Marhuenda va ser acusat de vendre el fons documental d'una empresa de la qual suposadament era titular a un Centre Públic. Aquest fet va suposar, tal com afirmen diversos mitjans de comunicació, la fi de la carrera política de l'actual director de La Razón en el moment en què exercia el càrrec de director general de Relacions amb les Corts del Ministeri de la Presidència, el nombre 01:02 eren, precisament, Mariano Rajoy i Jorge Fernández Díaz. Fonts del Partit Popular afirmen que va ser el mateix Aznar el que es va encarregar de transformar el seu cessament i sortida per la porta del darrere en una renúncia voluntària.

Apuntant maneres des del principi
La carrera periodística de Marhuenda va estar lligada a Fernández Díaz des dels seus primers passos professionals a la seva Barcelona natal. De la mà de l'empresari Javier de la Rosa (el seu cap al català Noticiero Universal i també un del majors finançadors d'Aliança Popular a Catalunya) es va convertir en l'altaveu públic d'un triangle de poder format per Enrique Lacalle (regidor a Barcelona de 1989 a 1991), el mateix Jorge Fernández Díaz i el germà d'aquest, Alberto.

Pleitesia als seus coreligionaris
L'homenatge de Marhuenda cap als seus coreligionaris era de domini públic ja en la dècada dels 90. Va ser des de la seva tribuna a l'edició catalana del diari ABC on va publicar "La resurrecció de Llàtzer", un text inclòs en una sèrie d'articles on Marhuenda defensava aferrissadament a un Javier de la Rosa que per aquell temps es trobava a la presó pel cas Grand Tibidabo, al que se li va acusar per la descapitalització fraudulenta de l'empresa, cosa que va afectar 9000 inversors. En el text, Francisco Marhuenda donava suport al financer en les seves denúncies a alts càrrecs de la política catalana i denunciava que el Cas Tibidabo era "una conspiració en la qual conflueixen fiscals justiciers, periodistes ressentits, polítics amb foscos interessos i d'altres que volen amagar les seves vergonyes ".

Donant la cara pels seus
Unes declaracions que mostren ja a un Marhuenda sempre disposat a donar la cara pels seus, tenint sempre present que els favors en determinats cercles de poder sempre tenen la seva resposta. El mateix Julio Ariza, propietari d'Intereconomía i amb el qual manté un sonor intercanvi de cops, va afirmar a La Mañana de Federico Jiménez Losantos que Marhuenda ha generat pèrdues per valor de 22 milions d'euros des de 2009 en el seu periòdic, però que el seu producte es manté "per raons que vostè i jo coneixem", li va dir al periodista de Libertad Digital.

Maurici Casals i les seves influències
Com no podia ser d'una altra manera, l'arribada d'Marhuenda a La Razón el 2001, després del seu abandó precipitat de la política, es va produir sota l'auspici del ministre d'Interior i de les relacions amb les altes esferes polítiques. En aquest nou càrrec pren especial rellevància Maurici Casals, president de La Razón i batejat com El príncep de les tenebres pel seu propi cap, el president del Grup Planeta José Manuel Lara. A més de ser reconegut amic íntim de Fernández Díaz, l'exemple més visible dels estrets lligams que Casals manté amb alts càrrecs governamentals està en les informacions publicades per El Mundo, en què el rotatiu llavors dirigit per Pedro J. Ramírez afirmava que el president de La Razón havia actuat com a interlocutor entre Luis Bárcenas i el Partit Popular.

Sempre del costat del ministre
Marhuenda no ha perdut l'oportunitat de defensar Fernández Díaz cada vegada que ha pogut intervenir en els diversos mitjans de comunicació on col·labora. Ho va fer en Roent, el programa de La Sexta, amb motiu de la sortida d'Alejo Vidal Quadras des del PP a les files de VOX. "Jo conec Alejo Vidal-Quadras de l'any 1983 del club Prisma, jo vaig viure com el va trair al seu millor amic que era Jorge Fernández Díaz. Li va trair per l'ambició quan se li obre la possibilitat de liderar i fer-se amb el poder al PP de Catalunya ".

Relació longeva i sense fissures
Una relació longeva que es manté a través dels anys i dels càrrecs que tots dos van exercint al llarg de les seves carreres. Un dels últims episodis en què Marhuenda ha esgrimit una defensa a ultrança del ministre és la denunciable actuació de la Guàrdia Civil el 6 de febrer amb uns immigrants que intentaven arribar nedant a la ciutat de Ceuta. En aquest moment Marhuenda va negar que la Benemèrita disparés pilotes de goma als immigrants per dissuadir-los de seguir avançant cap a la ciutat.

Paper important en el PP
Aquestes informacions revelen que Mariano Rajoy no va ser el primer contacte important de Marhuenda amb els peixos grossos del Partit Popular. Exercint de fidel escuder des de tots els àmbits, el director de La Razón segueix jugant un paper important i multidisciplinari en la representació de l'ideari del partit en tot l'espectre dels mitjans de comunicació. Per Marhuenda, les fronteres entre el periodisme i la propaganda política no estan molt clares, i això li ha permès mutar durant la seva carrera professional sense deixar de ser fidel al seu partit. I a si mateix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS