dijous, 21 de gener del 2016

De què emissora dius que sou ?. Del programa El Matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac, això no és seriós.







El president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha picat. El programa El Matí i la mare que el va parir de Ràdio Flaixbac va decidir cridar-li aquest dijous i fer-se passar pel nou president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

L'imitador va aconseguir el seu objectiu i va parlar directament amb un Rajoy amistós i disposat a seure amb ell.

"Com que aquesta setmana hi ha el rei amb les consultes, segons com quedi aquest assumpte, que jo no sé com quedarà, dilluns 25 li puc trucar i, segons com estiguem, si hi ha investidura o no, i el temps, jo tinc l'agenda molt lliure de manera que la podríem fixar per a 24 o 48 hores ", diu Rajoy al que creia cap de l'Executiu català.

Tot anava bé, fins i tot anaven a quedar, fins que va arribar el moment final. Calia confessar.

"En realitat em dic Carles Pérez i això és una broma", talla el locutor reconeixent que no esperava tenir tant èxit. Silenci absolut. Durant uns instants no se sap si Rajoy ha penjat, però no. "Podeu fer el que vulgueu, però en fi, això no és seriós. ¿De què emissora dius que sou?", Ha tancat disgustat el president.

La trampa ha estat confirmada fins i tot des de La Moncloa, segons publica La Vanguardia, posant l'accent en la predisposició del president del Govern a veure amb el president.

Segons ha explicat al programa Avui per avui de la cadena Ser el director d'El Matí i la mare que el va parir, Carles Pérez, ningú de l'equip va arribar a imaginar que fos tan senzill accedir al president del Govern. Pérez ha reconegut que abans d'emetre la broma va informar d'ella a la Generalitat de Catalunya i ha assenyalat que en cap moment es va intentar paralitzar l'emissió des de La Moncloa.
El director del programa ha destacat la "predisposició al diàleg" de Rajoy. "Em fa pensar que moltes vegades [aquest aparent immobilisme a mantenir un diàleg] és fruit o de l'entorn o dels mitjans, que de vegades ho fem del que és".

Mai és fàcil saber fins a quin punt la congelació de les relacions entre la Generalitat i Moncloa és certa o respon a la gesticulació de les parts. La broma que aquest dijous ha aconseguit colar Ràdio FlaixBac a l'oficina de la presidència espanyola, fent que Mariano Rajoy es posés al telèfon d'un fals Carles Puigdemont, demostra que el president del PP a funcions està disposat a parlar i fins i tot a veure amb el líder independentista, contra el criteri que havia sostingut fins ara.

L'actitud afable de Rajoy durant la crida de qui ell creu que és Puigdemont, en què recorda l'imitador que es van conèixer "allà, inaugurant l'AVE, a Girona", sorprèn venint d'un líder que va rebutjar trucar al president de la Generalitat després ser investit, cosa que era reclamat pels líders del PSOE, Podem i Ciutadans. De fet els dos primers sí van cridar al Palau, Pablo Iglesias en primer lloc i uns dies després Pedro Sánchez. Aquest dijous, gràcies a la broma de FlaixBac, ha transcendit que Rajoy ha canviat la seva posició respecte al bloqueig en les comunicacions amb els independentistes.

Més enllà de la broma, la cita entre els dos mandataris podria acabar produint-se, sobretot ara que se sap que Rajoy té "l'agenda molt lliure", segons les seves pròpies paraules. El president de la Generalitat ha mostrat aquesta setmana el seu interès en entrevistar-se amb el pròxim president del Govern, assegurant que vol "felicitar" i mantenir amb ell "una relació de normalitat institucional".

 Però com a condició indispensable per a una trobada entre presidents, el líder del PP ha de resoldre la seva investidura a les Corts, un assumpte del qual Rajoy afirma que "no sap com va a quedar". Puigdemont va arribar a usar aquesta situació per atacar Rajoy, assegurant que era "un president en funcions que fa declaracions en funcions".

El clima de diàleg al qual semblen disposats els dos presidents contrasta amb el tancament de les institucions espanyoles al nou govern català, que ha tingut el seu capítol més destacat en la negativa del rei a entrevistar-se amb la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. Aquest fet, insòlit en les relacions entre la Casa Reial i les institucions catalanes, ha creat polèmica a Catalunya. De fet el president del grup de Convergència al Congrés, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts després de la seva trobada amb el rei Felip de Borbó que li havia criticat al monarca el seu "error" en no voler reunir-se amb la segona autoritat catalana.

Durant l'últim tram de la passada legislatura no es van produir trobades oficials entre Rajoy i Artur Mas. L'últim d'ells va ocórrer al juliol de 2014, uns mesos abans de la consulta del 9-N. A partir de llavors, des de Moncloa es va imposar un clima de bloqueig que pretenia visibilitzar la fermesa i determinació de l'Executiu contra el procés independentista.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS