dimecres, 16 de desembre del 2015

SENSE GOVERNAR I JA COMENCEM. Albert Rivera i els dirigents del partit en el Jutjat d'Instrucció nº 53 de Madrid per falsificació documental, suplantació d'identitat i suborn, entre d'altres delictes.







El Jutjat d'Instrucció nº 53 de Madrid, dins del sumari obert en les seves diligències prèvies, marcades amb el número 3772/2015, contra Patricia Ocaña, que va ser secretària d'organització de l'Agrupació de Ciutadans a Madrid, per falsificació documental, suplantació d'identitat i suborn, entre altres delictes, ja té en el seu poder les converses telefòniques i de WhatsApp entre els dirigents del partit d'Albert Rivera a la capital d'Espanya i que poden posar molt en dubte la credibilitat en el estructura interna de la formació taronja. Tal i com ha anat informat extraconfidencial.com en els dies anteriors, tant els correus interns com la investigació de Policia i la Justícia, deixen clara la situació.

Obren en poder de la Justícia un gran nombre d'emails i trucades gravades tant amb la susdita Patricia Ocaña, com amb la portaveu de Ciutadans a Madrid, Begoña Villacis, i amb els regidors Sofia Miranda, Ana Domínguez i Sergio Brabezo, així com centenars de WhatsApp entre ells. Sent aquests enregistraments totalment legals, segons sentències prèvies del Tribunal Suprem, en ser el demandant, l'economista Antonio López Martínez, part intervinent en les mateixes.

Els dirigents de Ciutadans declararan a partir de gener de 2016
La jutge Mónica Aguirre de la Costa començarà a cridar als dirigents de Ciutadans a partir del proper mes de gener en una trama que comença a ser ja més habitual a tot Espanya, no només a Madrid, segons les múltiples denúncies que estan arribant a la nostra redacció des de diferents punts d'Espanya -Albacete, Castella-Lleó i, fins i tot, des de la pròpia Catalunya germen del partit d'Albert Rivera-, i de les que anirem informant en properes entregues en el que ja s'ha convertit en una mena de Watergate sobre el partit de Ciutadans. Moltes d'aquestes denúncies assenyalen "el passotisme" per aturar la corrupció interna per part del numero tres de Ciutadans, el seu secretari d'organització, Francisco Javier Hervías Chirosa, que va de número set al Congrés dels Diputats a Madrid per la formació taronja.

En virtut d'aquestes trucades aportades al jutjat com a proves dels fets denunciats, s'instarà a testificar en el moment processal oportú a les següents persones: Begoña Villacís Sánchez, portaveu del Grup Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, pel que fa la veracitat o falsedat de seva signatura i correu electrònic en els documents i corroborar si coneixia no l'existència del demandant; Sergio Brabezo, regidor del grup Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, per confirmar si coneix personalment a Antonio López Martínez després d'haver mantingut una conversa entre les dues parts; Ana Domínguez, regidora del grup Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid, com a suposada propietària del número des del qual es va dirigir al demandant per donar-li informació sobre el procés de la seva contractació com a assessor de Ciutadans; Sofia Miranda Esteban, regidora de Ciutadans a l'Ajuntament de Madrid amb l'objecte d'aclarir el contingut de les converses mantingudes amb López; i Iván David Prieto, assessor del grup municipal C 's en a l'Ajuntament d'Oviedo, perquè verifiqui segons conversa telefònica, que el secretari d'organització nacional de C' s, Francisco Hervías Chirosa, sabia de l'existència d'Antonio López Martínez, així com del propòsit de la seva estada a Madrid i la missió que anava a ocupar dintre del grup C 's.

Depurar responsabilitats: unes primàries sota sospita
El que està clar en aquesta situació de tints baudelerianos i digna d'un guió d'una pel·lícula d'espionatge, és la necessitat que la direcció de Ciutadans aclareixi l'origen d'aquests documents presumptament falsificats i depurar responsabilitats. El fet que Begoña Villacis asseguri que els documents són falsos no justifica que ho siguin, encara que aparentment pugui ser així.

El partit liderat per Albert Rivera pretén ara minorar la importància del lloc de "Secretària d'Organització de Madrid" que exercia en el moment dels fets Patricia Ocaña, com una sèrie de càrrecs rellevants a part de ser secretària d'organització (hi ha articles i documentació diversa que així ho demostren). Així mateix, Patricia Ocaña es va presentar a les primàries per al Congrés dels Diputats per la Comunitat de Madrid, quedant segona a escassos vots de la persona escollida que va postulada com a número 4 al Congrés, Miguel Ángel Gutiérrez Vivas, l'encarregat del control ferri de l' cens a Madrid per tal de configurar les llistes electorals al seu antull, segons les denúncies rebudes. "Sempre s'empara per a tot en la protecció de dades. El comitè de garanties és un comitè "cargol", treballa a velocitat de camell coix. Tanta transparència que abanderen i són uns patrañeros ", afirma un alt càrrec de Ciutadans que prefereix mantenir l'anonimat davant de possibles represàlies.

La implicació de Fran Hervías
Una altra de les converses telefòniques que obren en poder del Jutjat nº 53 de Madrid, és la d'Iván David Prieto, assessor de Ciutadans a l'Ajuntament d'Oviedo, en què es constata que el secretari d'organització de Ciutadans a nivell nacional, Fran Hervias , el número 3 d'Albert Rivera, també sabia de l'existència d'aquesta suposada trama i el paper que anava a exercir l'economista Antonio López Martínez com a assessor del seu grup a l'Ajuntament de Madrid.

Una marca electoral, la de Ciutadans, que el pròxim 20 de desembre, dia de les eleccions nacionals pot donar, en teoria, un tomb al panorama polític espanyol, però que ha de cuidar el seu funcionament intern on sobresurten les lluites intestines pel poder i el control de l'aparell regional, unes demarcacions molt poc controlades per Rivera i els seus més fidels col·laboradors que miren a una altra banda més beneficiós als seus interessos electorals i merament personals.

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS