dimarts, 15 de desembre del 2015

LA CAVERNA MEDIÀTICA TREMOLA, EL PALCO DEL BERNABEU SE L'ESQUERDEN ELS FONAMENTS I ELS FEIXISTES JA S'HAN MENJAT LES UNGLES I ESTAN TANT NERVIOSOS, QUE MALTRACTEN ALS SEUS. Kenneth Rogoff exdirigent de l'FMI i cap del Fons Monetari Internacional i actual professor de la Universitat de Harvard, afirma , que Catalunya podria ser un dels països més rics i figuraria en els primers llocs del rànquing mundial . No cal ser economista per entendre que Catalunya se’n pot sortir de la crisi millor que seguint dins d’Espanya.








Catalunya, amb un 16 % de la població de l’Estat espanyol, produeix el 20 % del PIB i genera el 25 % de les exportacions i el 21 % dels impostos.

La viabilitat econòmica de Catalunya Estat ha estat confirmada per acadèmics i homes de l’economia de tot el món

Joan Tugores, catedràtic d’Economia de la Universitat de Barcelona, ha afirmat que la viabilitat de la Catalunya Estat és inqüestionable.

Kenneth Rogoff, excap del Fons Monetari Internacional, va afirmar que la Catalunya independent seria un dels països més rics del món.

James Mackintosh, del Financial Times, ha dit que la Catalunya independent tindria el PIB més alt dels països mediterranis.

Gary Stanley Becker, Premi Nobel d’Economia el 1992, va manifestar que la independència de Catalunya de la resta d’Espanya no suposaria un desastre econòmic per a Catalunya.

Erling Kydland, Premi Nobel d’Economia el 2004, va declarar que si Catalunya fos independent podria generar el mateix nivell de confiança que ha permès l’espectacular creixement d’Irlanda.

Antoni Castells, exconseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat de Barcelona, tot afirmant que la viabilitat econòmica “exigeix la interdependència i la internacionalització”, es pregunta: “Com no hauria de ser-ho quan ho són països molt més petits, amb menys potencial i menys renda per capita, menys diversificats i molt més dependents?”

El 71,1 % dels economistes enquestats pel Col·legi d’Economistes de Catalunya el 2013 consideren que l’Estat propi és viable.

L’economia catalana es veurà potenciada com a porta logística d’Espanya i del sud d’Europa

Catalunya té una localització geogràfica que la fa atractiva per a les economies d’altres continents com la Xina, el Japó o Corea, que busquen un port que comuniqui amb Europa pel Mediterrani; també per a aquells que volen entrar als mercats del nord d’Àfrica i els països àrabs.

Catalunya i les zones territorials pròximes es convertiran en una nova centralitat econòmica del sud d’Europa.

Catalunya és un país preparat per tenir un lloc rellevant en l’economia mundial

El punt de partida és molt bo. El PIB català, abans de l’espoli fiscal, està per sobre de la mitjana europea i de la mitjana dels països de l’OCDE.

Catalunya té una població en línia amb altres països rellevants

Els Països Baixos tenen 17,7 milions d’habitants; Bèlgica11,1; Portugal10,5; Suècia 9,5; Àustria 8,4; Suïssa 7,9; Catalunya7,4; Dinamarca5,6; Finlàndia 5,4; Noruega 4,9; Irlanda 4,5…

Els països amb més productivitat no destaquen per tenir unagran mida. Molts tenen una dimensió semblant a la de Catalunya

Segons el World Economic Forum (2012) entre els països amb major productivitat hi figuren Suïssa el primer, Finlàndia el tercer, Suècia el quart, els Països Baixos el cinquè…

Catalunya ha enfocat la seva producció cap a una menor dependència d’Espanya i la internacionalització

En els darrers anys, davant de la baixada del consum a Espanya moltes empreses catalanes han enfocat la seva producció al mercat català i l’internacional i s’ha reduït la dependència del mercat espanyol.

Les empreses estrangeres continuen invertint a Catalunya

Segons el seguiment d’inversions que fem els Economistes per la Independència les empreses continuen invertint a Catalunya. En aquest mateix sentit s’ha pronunciat l’FDI markets del grup Financial Times, queinforma que Catalunya és el principal destí continental de les inversions industrials.

L’economia catalana es veurà potenciada com a porta logística d’Espanya i del sud d’Europa. Catalunya és un país preparat per a tenir un lloc rellevant en l’economia mundial.

L'execonomista en cap del Fons Monetari Internacional i actual professor de la Universitat de Harvard, Kenneth Rogoff, considera que Catalunya seria un dels països més rics del món si fos independent. Rogoff ha fet les declaracions en una entrevista a la revista Capital, quan el periodista li pregunta per si el govern de Zapatero ha fet el suficient per combatre la crisi.

“Es necessiten mesures importants, particularment en el mercat laboral. Espanya, no obstant això, és un país amb nombroses fortaleses i no es pot comparar amb altres països. Té multinacionals que són excel·lents, té regions com Catalunya que, aïllada, seria un dels països més rics del món...”, assenyala l'economista entre els factors positius.

Segons Rogoff, Espanya necessita una profunda reforma estructural de la seva economia, per poder créixer, i creu que aquest és el gran repte. “Amb un 20% d'atur farà falta sort perquè el PIB avanci alguna cosa enguany. Un creixement del 3% o del 4%, necessari per reduir l'atur, és poc probable a mitjà termini. I està clar que Espanya necessita una profunda reforma estructural de la seva economia“, hi afegeix.

Rogoff creu que existeix una alta probabilitat que l'Estat espanyol acabi necessitant ajuda d'Europa. I en dóna la culpa al fet que Grècia, Irlanda i potser Portugal hauran de reestructurar el seu deute. En aquell hipotètic moment, “els mercats es tornaran bojos”.

Les declaracions de Rogoff s'afegeixen al fet que la premsa internacional s'està abocant a informar de l'enfrontament que Catalunya manté amb l'Estat arran del dèficit fiscal, tot al contrari del que succeeix amb els rotatius amb seu a Madrid, que l'ignoren.

El rotatiu The New York Times es va decantar la setmana passada a favor de les tesis catalanes, i es va mostrar preocupat per “l'estrangulació financera” de què és víctima Catalunya. El diari nord-americà detallava que el finançament obliga el país a “contribuir amb un 10% del PIB” català a la hisenda espanyola, en al·lusió a l'espoli fiscal.

Segons el rotatiu, en un article titulat Els dèficits de les regions incrementen les pors sobre Espanya, Catalunya es veu obligada a “donar suport a les regions més pobres a través de les taxes que recull Madrid”. L'article s'afegia al que també va publicar el londinenc Financial Times, que explicava la forta contribució de Catalunya en solidaritat amb Espanya.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS