dijous, 10 de desembre del 2015

L. Ronald Hubbard, un escriptor de novel·les de ciència ficció que va tenir problemes amb la Justícia en diversos països i que va ser condemnat a França per frau, El Ministeri d'Educació s'inscriu la fundació de la Cienciologia en el seu registre. El president de la fundació i representant de la Cienciologia a Espanya és Iván Arjona.





















El BOE d'avui recull l'ordre que s'inscriu en el registre de fundacions del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport la Fundació per a la millora de la vida, la cultura i la societat. Sota aquest nom hi ha l'Església de la Cienciologia a Espanya.

Entre els seus fins, a més del de promoure els drets humans i la tolerància, està difondre "els ensenyaments i pràctiques de Scientology, segons va ser desenvolupat per L. Ronald Hubbard, i de les seves aplicacions per a la millora de l'individu i la societat". Es tracta dek fundador de la Cienciologia, un escriptor de novel·les de ciència ficció que va tenir problemes amb la Justícia en diversos països i que va ser condemnat a França per frau. La història de la Cienciologia està basada, segons molts autors, en la creença que els humans descendim d'extraterrestres i que hem d'alliberar de la seva herència, encara que l'organització nega aquestes afirmacions en la seva pàgina web.

El president de la fundació i representant de la Cienciologia a Espanya és Iván Arjona, que ha aparegut en mitjans de comunicació tant privats com públics, com és el cas d'Extremadura TV, en un reportatge en el qual es tractava a la Cienciologia al mateix nivell que altres credos com l'Islam.

El debat sobre si ha de ser considerada una religió o una secta ha creat polèmica en diversos països. L'Audiència Nacional els va donar la raó el 2006 i ara formen part del registre d'entitats religioses, encara que anys abans un altre jutge havia detingut i expulsat als seus líders a Espanya. A França, en canvi, va ser considerada com una secta pel Govern en 2006.

"Els que investiguen i persegueixen són els governs"

En una entrevista publicada pel propi Arjona, en què qui pregunta centra la seva qüestionari en les històries al voltant de Katie Holmes i Tom Cruise -el cienciòleg més famós del món-, Arjona respon que la Cienciologia és "una religió molt lliure". A més, argumenta, en ser qüestionat sobre investigacions i persecucions als seus fidels, que els que realitzen aquestes pràctiques no són ells, sinó "les agències dels govern, els policies i els periodistes". En l'entrevista també es parla de l'Organització del Mar, una branca de la Cienciologia que rememora el viatge d'Hubbard en un vaixell ple de fidels que va ser expulsat de les costes gregues.

Segons la Llei de Fundacions i l'article 34 de la Constitució Espanyola, el dret a registrar com a fundació està reconegut per entitats amb fins d '"interès general".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS