dijous, 10 de desembre del 2015

Irregularitats en la gestió de fons públics, dimiteix l'únic alcalde de Ciutadans a Andalusia després de ser imputat per irregularitats en la gestió dels diners.






Ciutadans a Andalusia només va aconseguir ser la llista més votada durant les passades municipals a la localitat sevillana d'Espartinas. Un pacte amb el PSOE li va aplanar el camí a l'alcaldia. El seu regidor, José María Fernández, ha anunciat avui la seva dimissió després de ser imputat en un cas de suposades irregularitats en els contractes del pla d'ocupació pública de la Junta. Diu no voler "perjudicar" el partit en plena campanya electoral de les generals.

Una denúncia del Partit Popular, que havia governat amb majories absolutes durant més de tres dècades, ha conduït al regidor a un carreró sense sortida als sis mesos d'agafar el bastó de comandament. En un comunicat, Ciutadans ha fet pública la seva renúncia al càrrec en estricte compliment dels estatuts del partit. Asseguren que aquesta retirada no té a veure "amb un cas de corrupció política" i al·ludeixen a un embolic administratiu que va provocar que els aspirants baremats per ocupar una plaça no tinguessin termini d'al·legacions. No és aquesta la versió de l'oposició.

No és la primera dimissió a les files de Ciutadans en aquest ajuntament. El que va ser número dos a la llista de les municipals va dimitir com a regidor d'Ocupació encara que va continuar com a tercer tinent d'alcalde. L'alcalde va tenir queanular gairebé una vintena de contractes signats dins el Pla d'Emergència Social finançat per la Junta.

Les denúncies de dos tècnics de l'ajuntament, que van advertir que estaven rebent pressions per accelerar els tràmits administratius sense poder comprovar les dades dels aspirants a ocupar aquestes places d'ocupació pública, van encendre les alarmes. A més diversos veïns del municipi van signar un escrit denunciant irregularitats en el procés d'adjudicació del pla d'ocupació. Una veïna fins i tot va arribar a emprendre una vaga de fam després de detectar les anomalies en la selecció dels aspirants i per denunciar públicament que havia estat injustament discriminada.

La guinda la va posar el regidor de Serveis Socials, el socialista Ignacio Rubio, que en un enregistrament admetia les irregularitats i assenyalava com a responsable directe a l'alcalde. Setmanes abans, es va conèixer que el socialista havia contractat a la seva pròpia filla per impartir un taller de dansa del ventre. Després fer-se públic, aquesta va renunciar a la seva plaça.

El PP va posar una denúncia per un presumpte delicte de prevaricació, acusant l'alcalde d'haver signat els contractes encara sabent les irregularitats comeses i portant també davant el jutge el regidor socialista. Ciutadans assegura que l'oposició actua per venjança després de destapar diversos informes de la intervenció general de l'ajuntament que destapen anomalies en els comptes públics durant l'etapa de govern dels populars.

L'alcalde d'Espartinas ha estat citat a declarar per aquest cas el proper 20 de gener a condició d'imputat. Aquest fet ha provocat que Ciutadans li hagi demanat que assumeixi com més aviat els seus renúncia. Un comunicat de la direcció regional del partit ha confirmat la seva retirada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS