dimecres, 22 de juliol del 2015

¿PERQUÈ LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA? . El mapa d'Europa ha guanyat 22 nous països en els últims cent anys En 1906 hi havia 24 estats, avui ja hi ha 46 (47 si incloem a Turquia). L'últim a néixer, Montenegro. «Hi ha lloc per a més» segons experts en història contemporània i dret internacional.







La independència pot definir-se com l'estat d'una persona o cosa que no necessita d'una altra per a la seva realització, i implica enteresa, fermesa de caràcter, i l'autonomia de la pròpia conducta.

Ser independent vol dir que no es depèn d'un altre per fer alguna cosa, o que no es vol dependre, cosa que no vol dir que no es necessiti o es vulgui als altres.

La independència en el seu sentit més general implica la llibertat, i per això en una cultura de pau és indispensable que tots siguin lliures, homes i pobles, de manera que la independència ha de ser un valor molt important a desenvolupar en tots els països, ja que només quan tots són independents pot haver-hi una veritable pau.

El nen quan neix és un ésser totalment desvalgut que moriria irremissiblement sense l'ajuda dels altres, per tant, no té independència, i és solament poc a poc i en el transcurs del seu desenvolupament evolutiu que va adquirint un cert nivell d'independència que li possibilita fer les coses per si mateix sense l'obligatorietat de recórrer als altres.

És així que a finals de la primera infància s'ha d'haver format en el nen un nivell d'autonomia, i confiança en les seves pròpies forces, que li possibiliti realitzar per si mateix la majoria de les accions de la seva vida quotidiana, tot i que encara requereixi de la cura del adult per al seu desenvolupament més apropiat.

De la manera que el nen no neix independent, el procés educatiu ha d'organitzar de manera que de mica en mica vagi adquirint aquesta qualitat, mitjançant diverses activitats que van possibilitant tal assoliment, i que poden ser molt diverses: el joc, treballs, accions d'autoservei, formació d'hàbits i altres accions educatives que van promovent un grau cada vegada més gran de validismo i autonomia.

Sol ser un error dels adults, particularment dels pares, el coartar les possibilitats d'independència dels nens, sent sobre protectors i impedint que facin el que puguin fer per si sols, és per això que l'escola infantil es converteix en un mitjà idoni per possibilitar aquests fins d'assolir una formació apropiada de la independència en els nens.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS