dijous, 23 de juliol del 2015

El Govern cavernícola del partit popular torna a l'associació d'alts directius de grans empreses, (APD), Associació per al Progrés de la Direcció, la condició d'associació d'utilitat pública, el que comporta certs beneficis i exempcions fiscals.







Govern de Zapatero li va revocar aquest estatut el 2009
L'Audiència Nacional considera que les seves activitats no són només empresarials i encaixen en la definició d '"utilitat pública"
El BOE recull avui una ordre per la qual declara "d'utilitat pública" l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD), una entitat en la qual participen els grans empresaris del país. El Govern torna aquesta condició a l'associació en execució d'una sentència de l'Audiència Nacional de setembre de 2012.

Tot va arrencar el 2009, quan el Ministeri de l'Interior, després d'analitzar uns informes de l'Agència Tributària, va decidir revocar la condició d'associació d'utilitat pública, el que comporta certs beneficis i exempcions fiscals, a l'APD. El Govern socialista argument que es dedicava a oferir "formació a un col·lectiu selecte de persones i entitats [alts directius de grans empreses] a canvi de contraprestació", pel que el seu treball era una activitat empresarial.

Tenint en compte que en exercicis com 2007 van tenir uns ingressos de més de sis milions d'euros i d'aquestes activitat selectives i via contraprestació, va concloure que les seves activitats tenien "difícil encaix en el concepte d'interès general" i va eliminar a l'APD de la llista d'associacions d'utilitat pública, una decisió que es va publicar en un BOE de febrer de 2010. Durant tot aquest temps, l'associació ha seguit celebrant desenes de conferències i cursos. Mariano Rajoy, president del Govern, és un habitual en els seus consells anuals.

L'APD va recórrer aquesta decisió a l'Audiència Nacional, que li ha donat la raó i ha obligat el Govern a tornar a incloure-la en la llista d'associacions d'interès general. La sentència dóna per bons els arguments de l'entitat, que va recordar que destina més del 70% dels seus ingressos a la consecució dels seus fins, com marca la llei, i que el pagament de classes i cursos per part de tercers no cobreix el seu cost total, per la qual cosa no es tractaria d'activitats lucratives en el seu sentit estricte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS