dissabte, 24 de gener del 2015

Els chavistes titllen ara de Judes a Moneder després tenir-lo a la sopa boba i untar-a milions. Juan Carlos Monedero 'trinco' altre milió de la Veneçuela chavista camuflat en una fundació universitària, hauria d'haver pagat a Hisenda al voltant de 200.000 euros com a persona física, però Moneder s'empara en el secret mèdic per amagar les seves factures ... no vol posar encara més malalta a l'opinió pública?).







Tots agafaven. Quan no era Iñigo Errejón amb una beca-black de 1.800 euros mensuals, ha estat Tania Sánchez amb subvencions a granel de les que que el seu llavors nuvi Pablo Iglesias sembla que no s'assabentava que aquest no rebia de l'Iran diner negre per a 'La Tuerka ', el cap a Juan Carlos Monedero de Veneçuela. I en substancioses quantitats ("És el rei del tripijoc").

Moneder, a més d'aquests 425.000 € cobrats segons ell per 'informes secrets' sobre la moneda bolivariana, va facturar repetides vegades a governs llatinoamericans a través d'una fundació universitària.

Revela aquest 24 gener 2015 Marisa Recuero a 'El Mundo' que el número dos de Pablo Iglesias va rebre dues transferències, amb origen a Veneçuela, per un import proper al milió d'euros a través de la Fundació del Centre d'Estudis Polítics i Socials (Els chavistes titllen ara de Judes a Moneder després tenir-lo a la sopa boba i untar-a milions).

La societat intermediària té seu a València i està conduïda, entre d'altres, pel catedràtic de Dret Constitucional Roberto Viciano, consultor i assessor de països com Veneçuela, Bolívia i Equador (Moneder s'empara en el secret mèdic per amagar les seves factures ... no vol posar encara més malalta a l'opinió pública?).

En concret, el fundador de Podem rebre pagaments per imports de prop de 500.000 i 480.000 euros, que sumats als 425.150 que va facturar la seva empresa eleven la xifra a prop d'1,5 milions (La pija Lomana es tira en planxa donant suport al seu amic 'vermell' Moneder).

La persona intermediària entre Veneçuela i l'esmentada fundació és Roberto Viciano Pastor, catedràtic de la Universitat de València, on és titular de la càtedra Jean Monnet sobre institucions polítiques de la Unió Europea.

Aquest professor universitari va ser també director del Departament de Dret Constitucional d'aquesta Universitat i secretari general de la mateixa, a més de dirigir el Màster en Dret Constitucional d'aquesta institució valenciana i codirigir els de Dret Electoral i Dret Parlamentari i Tècnica Legislativa de la Universitat de Castella -La Manxa.

No obstant això, Viciano està vinculat també amb la vida universitària llatinoamericana, a través de la seva participació en el programa de doctorat en Dret de la Universitat Andina Simón Bolívar de l'Equador i el de Dret Constitucional a la Universitat Major de San Andrés de la Pau, a Bolívia.

És més, va dirigir equips de seguiment i assessorament a les assemblees constituents de l'Equador, Veneçuela, Equador i Bolívia (Inda li dóna a Podem on més li fa mal: "Moneder és el Bárcenas de Pablo Iglesias").

La fundació a través de la qual Moneder va rebre els dos pagaments té com a vicepresident l'economista Alberto Montero Soler, el professor d'Economia de la Universitat de Màlaga, i membre de l'equip de Pablo Iglesias, que va contractar a Íñigo Errejón per a un projecte que exigia dedicació absoluta malgrat que aquest va compatibilitzar aquesta feina amb la seva activitat a Podem (Menteix en el seu CV quan diu que va treballar per al BCE).

Tot es queda a casa i tot va al mateix lloc (Pablo Iglesias: "Tant de bo hagués a Espanya molts empresaris com Juan Carlos Monedero").

¿SANCIÓ UNIVERSITÀRIA A LA VISTA?

La Universitat Complutense de Madrid (UCM) estudiarà dilluns que ve, 26 DE GENER DE 2015, si obre expedient o s'aplica alguna sanció a Juan Carlos Monedero, després de fer públic que va cobrar 425.000 euros per suposats contractes d'assessoria amb els governs de Bolívia, Veneçuela , Equador i Nicaragua, efectuats el 2010 i pagats el 2013.

Responsables del campus, el rector és José Carrillo, es reuniran al rectorat per analitzar aquest cas. El dubte és si Carrillo, que depèn per a la seva reelecció de la consigna que de Podem quan arribi el moment, s'atrevirà a aplicar la llei. I tot indica, que no.

La versió que ha donat Moneder de l'assumpte és d'acudit. Diu que li van encarregar -a preu d'or- fer una estudi per implantar una moneda única a Veneçuela, Nicaragua, Equador i Bolívia i que no pot ensenyar el que va escriure perquè s'ho poden copiar altres països.

Els serveis, segons la seva absurda versió, van ser encarregats per alguns governs de l'Aliança Bolivariana per als Pobles de la Nostra Amèrica (ALBA). Aquesta organització va ser fundada a l'Havana per l'expresident cubà Fidel Castro i el veneçolà Hugo Chávez al desembre de 2004.

En realitat, tot fa pudor a un intent maldestre i tardà de rentar diner negre, portat en maletins de la Veneçuela chavista, on alguns bolivarians han empoezado ja a tldarlo de 'xusma' i 'desgradecido', per no reconèixer tot el que li han ajudat a ell, pablo Iglesias, Iñigo Errejón i els de Podem.

Moneder, un dels fundadors de Podem i responsable del programa de la formació de Pablo Iglesias, hauria d'haver sol·licitat permís a la universitat abans de fer aquests supòsits treballs com a consultor i els hauria d'haver cobrat a través de la institució universitària en qualitat de projecte d'investigació, com revelo Graciano Palomo al programa 'Mas Madrid'.

El dirigent de Podem és professor titular de Ciència Política de la UCM. Quan un professor a temps complet vol realitzar una investigació externa ha de acollir a l'article 83 de la Llei Orgànica d'Universitats (LOU), que recull que els grups de recerca poden contractar amb entitats públiques i privades "per a la realització de treballs de caràcter científic , tècnic o artístic, així com per al desenvolupament d'ensenyaments d'especialització o activitats específiques de formació ". Els professors a temps parcial han d'obtenir un reconeixement exprés previ de compatibilitat pel seu centre.

L'article 83 de la LOU estableix també que són els estatuts universitaris els que estableixen "els criteris per a fixar la destinació dels béns i recursos que amb ells [els treballs] s'obtinguin".

Fonts de la Complutense expliquen que, en aquest cas, els ingressos s'haurien d'haver cobrat a través de la universitat i que un percentatge d'aquests fons haurien d'haver quedat al campus, cosa que no ha succeït.

El dirigent de Podem sol·licitar el permís per desenvolupar treballs externs a la universitat el passat desembre de 2014, quatre anys després d'haver realitzat els treballs i en un intent pueril de rentar com fos la 'pasta' ..

Moneder es va comprometre dijous a documentar aquests treballs i els pagaments. Però abans de fer-ho públicament, va assenyalar que ha d'esperar que li autoritzi Veneçuela. La seva determinació és la de fer "tot el possible" per aconseguir aquests permisos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS