dimecres, 28 de gener del 2015

"Aquest ha estat el cop més dur que se li ha donat al 'chavisme' de Momedero i Iglesias. El cap de seguretat de Chávez, ha acusat el president de l'Assemblea veneçolana, Diosdado Cabello, de ser el líder de l'organització de narcotràfic 'Cartell dels Sols'.







Leamsy Salazar, qui fos cap de seguretat del mort president Hugo Chávez, ha viatjat fins a Washington per participar com a testimoni protegit en una investigació de les autoritats nord-americanes, en què es vincula al president de l'Assemblea Nacional, Diosdado Cabello, amb el narcotràfic, cosa que el Govern de Veneçuela s'ha afanyat a negar.

Així ho confirma el diari estatunidenc 'El Nou Herald', que indica que Salazar --que també va ser capità en la Marina de Veneçuela-- ha acusat Cabell de ser el líder de l'organització de narcotràfic coneguda com Cartell dels Sols, de acord a fonts pròximes a la investigació a què al·ludeix l'esmentat diari, que també apunten a la participació de Cuba en una presumpta xarxa d'enviaments regulars de droga.

"Aquest ha estat el cop més dur que se li ha donat al 'chavisme'. Aquest és l'home que ha brindat tots els secrets. Va ser el cap de Seguretat i cap d'ajudantia de Diosdado Cabello, i va ser el cap de Seguretat de Hugo Chávez, cap del seu primer anell de seguretat ", ha explicat una de les fonts a 'El Nou Herald', que va parlar sota condició d'anonimat.

Sobre el Cartell dels Sols també hauria parlat, en una entrevista a la cadena Univisión, l'empresari veneçolà Walid Makled --que està sent jutjat en Caracas--. Segons Makled, alts oficials de l'Exèrcit es troben "directament involucrats en el transport de droga, per mitjà d'avions que s'enlairaven diàriament des de l'estat Apuri, fronterer amb Colòmbia".

El Govern de Veneçuela ho nega
El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha rebutjat les acusacions contra el president de l'Assemblea Nacional i ha acusat la "ultradreta internacional" d'estar darrere d'aquesta campanya contra el seu Govern. "Li dono tot el meu suport (a Cabell) i truco a la solidaritat nacional", ha asseverat.

El mandatari veneçolà ha insistit que aquestes campanyes "es planifiquen i paguen des de Miami". "Per què ataquen Diosdado? Perquè és un dirigent valent, lleial al comandant Chávez, lleial al poble i lleial al president Maduro", ha afegit, en unes declaracions que publica el diari local 'El Nacional'.

El mateix Cabello ha respost a aquestes acusacions a través del seu perfil oficial a la xarxa social Twitter. "Amenaces, infàmies, intrigues hem viscut en aquests anys de Revolució, vam aprendre del millor a navegar en tempestes amb la moral enlaire. Cada atac contra la meva persona enforteix el meu esperit i el meu compromís, agraeixo infinitament les mostres de solidaritat del nostre poble", ha sentenciat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS