dilluns, 1 de desembre del 2014

La Fiscalia espanyola es querella contra el president català Artur Mas, Mariano Rajoy denuncia el "desgovern" de Catalunya i la Policia Política busca informació comprometedora de polítics catalans i del procés sobiranista català i per si això fos poc; Els agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional estan indignats pel control que el Ministeri de l'Interior està fent del seu treball. Fonts policials consultades per aquest diari asseguren que els funcionaris d'aquesta unitat especialitzada en la lluita contra la corrupció, el blanqueig i el frau han denunciat als seus comandaments que el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, utilitzeu un comissari de la seva confiança aliè a l'estructura d'aquesta secció per supervisar l'evolució de totes les seves investigacions.






Des 2012, una unitat secreta de la Policia espanyola es dedica en exclusiva a cercar informació comprometedora de polítics catalans per usar-la contra el procés independentista, segons revela avui el diari català Ara.

Segons aquest rotatiu, l'existència d'aquesta "unitat antiindependentista" era només un rumor, però el diari ha tingut accés a un document que evidencia l'existència d'aquest grup en el cor mateix de la Direcció General de la Policia (DGP), que depèn de Jorge Fernández Díaz, l'únic ministre català al Govern de Mariano Rajoy.

Els integrants d'aquesta unitat camuflen el seu "veritable ocupació" repartits en dues unitats ja existents: la de planificació i estratègia i la d'assumptes interns.

El document que publica avui Ara fa referència a una oferta laboral en un grup que s'hauria de dedicar a investigar possibles males pràctiques d'altres agents.

Però, en la convocatòria es destaca que es valorarà "positivament" que els aspirants tinguin "coneixements o experiència" en la investigació de delictes de "crim organitzat, delinqüència econòmica i fiscal, blanqueig de capitals, etc."

També puntua el coneixement de les llengües cooficials d'Espanya, com el català o el basc.

La Policia espanyola gairebé no té presència a Catalunya i el País Basc ja que les seves competències estan traspassades als Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza, que depenen dels governs regionals.

El ministeri de l'Interior nega oficialment l'existència d'aquest grup.

Les dates clau del desafiament independentista català han coincidit amb la publicació al diari El Mundo de presumptes casos de corrupció vinculats als polítics sobiranistes o al seu entorn.

Algunes d'elles, amagades fins fa poc, parteixen d'indicis sòlids, com el de la família de Jordi Pujol, que va governar la regió més rica d'Espanya durant 24 anys.

Altres informacions, però, no han passat de la portada d'aquest diari que ha destapat nombrosos casos de corrupció, com els negocis de l'actual president català, Artur Mas, amb els Pujol. L'actual líder nacionalista català es considera fill polític de Jordi Pujol.

Més recentment, El Mundo va publicar el número d'un compte bancari a Andorra amb 13 milions d'euros presumptament l'alcalde de Barcelona, el nacionalista Xavier Trias, que ho va negar rotundament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS