dijous, 9 d’octubre del 2014

El Govern del PP juntament amb la caverna feixista baralla destituir Artur Mas i suspendre l'autonomia de Catalunya.






El Govern estudia destituir Artur Mas i suspendre l'autonomia de Catalunya, segons fonts de la Moncloa que haurien expressat la seva voluntat d '"anar a per totes" davant la consulta d'independència plantejada per CiU, ERC i la CUP. 

En aquest sentit, podrien reclamar davant la Justícia la inhabilitació especial del president de la Generalitat, Artur Mas, "per incórrer en un delicte de desobediència o fins i tot de prevaricació, com preveu el Codi Penal". 

"L'Executiu inclou, entre les possibilitats extremes per frenar el secessionisme, utilitzar l'article 155 de la Constitució, la qual cosa implicaria intervenir de facto la Comunitat Autònoma de Catalunya per perjudicar greument, amb les decisions dels seus més alts dirigents, els interessos generals del conjunt dels espanyols ", asseguren. 

"Abans d'activar aquests últims ressorts, l'Executiu central intentarà frenar la possible convocatòria de referèndum o consulta sobiranista al Tribunal Constitucional, tenint en compte que únicament el Govern central pot autoritzar processos refrendatarios". 

"[Rajoy] No és que no pugui, és que no vol" deixar votar als catalans sobre el futur polític de Catalunya, ha afirmat Mas. "No voler deixar votar una població que té més del 95% dels ajuntaments a favor, que té una majoria parlamentària de més de dos terços a favor de la consulta, on cada any hi ha manifestacions de més d'un milió de persones .. . Quan una societat té això no se li pot aturar, cal deixar votar ", ha afegit. 

Mas ha assegurat que la Generalitat reclama al Govern "menys argúcies legals, menys utilitzar la Constitució com a mur de contenció i més utilitzar-la com un canal per entendre", com el 1978, "quan entre els diferents pobles d'Espanya" es va consensuar el text. El president de la Generalitat, a més, no ha cessat de llançar missatges directes a Rajoy reclamant que "d'una vegada per totes s'adoni que amb voluntat, aquesta que ell nega, es pot resoldre" el problema polític, "deixant que el poble de Catalunya voti "el proper 9 de novembre. 

Mas també ha realitzat un recompte de suposats greuges recents contra la consulta realitzats per part del Govern central, intentant deixar clar que Rajoy utilitza tots els instruments disponibles al seu abast, com el Tribunal Constitucional, per impedir que les urnes finalment surtin al carrer. "Vaig fer el decret de convocatòria de la consulta d'una manera que facilitava les coses perquè declinessin interposar el recurs al Tribunal Constitucional, però malgrat la nostra bona fe van ser radicals, rotunds. L'considerem una hostilitat molt gran", ha reblat Mas . Segons l'opinió del president català, els tràmits de la consulta es realitzen dins de la legalitat. "No és un problema d'obeir o desobeir, és un problema d'anar prenent les decisions que hem de prendre i en tot moment ajustant dins de votacions al Parlament o dins dels marcs legals existents, que no solament és un", ha conclòs . 

1 comentari:

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS