dimecres, 15 d’octubre del 2014

"Els fatxes juntament amb la caverna mediàtica i les clavegueres de l'Estat es posen en moviment". 30 agents de la Unitat d'Intel · ligència de la policia, són enviats a investigar a Catalunya, molt pocs estan al corrent de la seva existència i, fins i tot, fins dins del Cos seus professionals desconeixen els seus moviments i competències.






La Unitat d'Intel · ligència està formada per una trentena d'analistes i, orgànicament, està adscrita al director adjunt operatiu de la Policia (DAO), Eugenio Pino. En l'organigrama policial del DAO apareix com a Unitat de Planificació Estratègica i Coordinació. I, segons va informar al seu dia el propi Ministeri de l'Interior, les seves competències consistien en la "coordinació entre les diferents àrees policials" per "intentar maximitzar el rendiment de la intel · ligència a la Policia Nacional". A una de les seves seccions, l'Àrea de Planificació i Prospectiva, li correspon "demanar, rebre, integrar i elaborar totes les informacions de caràcter estratègic". 

Investigar a Catalunya: 

Entre les tasques assignades a la UI destaquen, principalment, les investigacions a Catalunya sobre la Independència. Actualment, un grup d'uns 30 policies treballen a Barcelona sota les ordres d'un cap de secció, l'inspector en cap B. descinoce seu nom per mesures de seguretat. 


Els serveis secrets reivindiquen entre les seves competències la plena exclusivitat de les operacions d'intel · ligència tant dins com fora d'Espanya, perquè així està establert en el marc legal. No obstant això, tots els països del nostre entorn polític i cultural han optat per una solució més pragmàtica que divideix l'àmbit d'acció: els serveis secrets s'encarreguen de la intel · ligència exterior i les Forces de Seguretat de l'Estat, de la interior. L'últim país a apuntar-se a aquesta fórmula ha estat França el maig passat. 

Espanya és l'únic país d'Europa occidental que manté aquest model passat de moda, quan haurien de ser la Policia i la Guàrdia Civil les que investiguin temes com el català o la corrupció política ", segons va assegurar un exalt càrrec de l'espionatge espanyol. 

Seguint les instruccions de Rajoy 

Va ser el mateix president del Govern, Mariano Rajoy, qui va donar instruccions al ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, perquè el CNI s'encarregués de la recerca a Catalunya. D'aquesta manera, comptarien amb un avantatge: els seus informes sempre podrien ser judicialitzats. Així i tot, segons fonts del Ministeri de l'Interior, els espies del general Félix Sanz Roldán portarien gastats en dos anys més de deu milions d'euros en les seves operacions contra l'independentisme a Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS