dilluns, 6 d’octubre del 2014

El govern del PP i la caverna mediàtica tornen amb les seves amenaces i la por. El ministre d'Interior Fernández Díaz compara l'actual situació catalana amb la viscuda el 6 d'octubre de 1934, i adverteix i compara l'afusellament de Companys president de la Generalitat en aquella data, amb Mas i Junqueras.






En plena setmana clau del conflicte entre el Govern i la Generalitat, el ministre de l'Interior ha tirat més llenya al foc de l'independentisme català. Jorge Fernández Díaz ha comparat la situació política actual amb la viscuda fa 80 anys, quan la Generalitat va proclamar "l'Estat Català de la República Federal Espanyola". El ministre ha assegurat en una entrevista  avui  que tant Artur Mas com Oriol Junqueras pretenen portar a Catalunya a aquella època: "Avui es compleixen justament 80 anys d'aquella data i tinc la sensació que els senyors Mas i Junqueras ens volen portar a un altre 6 oct 80 anys després, el que és una gravíssima irresponsabilitat ", declara Díaz a la primera pregunta de l'esmentada entrevista. 

Aquell executiu català estava liderat per Lluís Companys, qui responia d'aquesta manera a les mesures del Govern de "les forces monàrquiques i feixistes", del qual formava part la CEDA. L'Exèrcit va intervenir per frenar la revolta i Companys va acabar a la presó per aquells fets, al costat de molts altres polítics. A més, el govern conservador de la República va emprendre una persecució política contra mitjans, sindicats i partits polítics de tall nacionalista català. 

Sis anys més tard, Companys pagaria amb la seva vida: el 15 d'octubre de 1940 el expresident de la Generalitat és afusellat al castell de Montjuïc pels franquistes, després d'haver estat capturat a França per la Gestapo. Un final tràgic que esperem no tornar a viure mai.

1 comentari:

  1. Estic convençut de què allò no pot tornar a passar. No perquè l'estat espanyol no vulgui actuar exactament igual, que ho voldria però no pot, sinó perquè a diferència de Companys, l'actual Parlament té un amplíssim i majoritari suport social i municipal.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS