dimecres, 3 de setembre del 2014

Rajoy podria ser detingut. "La unitat nacional", ha manifestat a través del coronel Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'Associació de Militars Espanyols (AME) i per a molts una referència patriòtica dins de les Forces Armades espanyoles, advoca per detenir Rajoy si no hi ha resposta política al desafiament dels separatistes catalans i s'entesten a posar les urnes al carrer.






"La unitat nacional està per sobre dels règims polítics", ha manifestat el coronel Leopoldo Muñoz Sánchez, president de l'Associació de Militars Espanyols (AME) i per a molts una referència patriòtica dins de les Forces Armades espanyoles. 

El coronel Muñoz s'ha referit al repte dels secessionistes catalans, que ja han anunciat un referèndum per al 9 de novembre i al paper de l'Exèrcit espanyol davant aquest assumpte. D'entrada, Muñoz subratlla que la nació espanyola era preexistent a la Constitució. A partir d'aquí desgrana un seguit de circumstàncies que fan al seu parer impensable que la deriva separatista pogués tenir èxit. Una de les principals seria el sentiment majoritàriament antiseparatista que al seu parer existeix a Catalunya. 

El president de l'AME adverteix que "els militars espanyols estan molt enfadats amb aquest assumpte" i aclareix dubtes sobre l'actitud dels generals, una actitud que, segons ha assegurat, era d'acord amb "la gravetat del moment". 
"Si el poder civil cedís en qualsevol qüestió relativa a la unitat de la nació, les Forces Armades estarien obligades a prendre el poder i detenir Mariano Rajoy", subratlla. 

El representant de la principal associació aglutinadora dels militars espanyols opina així mateix sobre la desmilitarització de la Guàrdia Civil, el que segons la seva opinió ha suposat una inversió dels valors del benemèrit institut armat. "Si la Guàrdia Civil funciona és pel seu caràcter i funció militar", postil · la. També es mostra partidari de posar a un comandament de la Guàrdia Civil al capdavant dels Mossos perquè el seu paper sigui estrictament policial i deixi d'estar al servei del separatisme polític. 

"Esperança" en el paper de les Forces Armades 

Preguntat sobre l'estat de l'Exèrcit després de 37 anys de "partitocràcia", el dirigent de la AME lamenta que PSOE i PP hagin introduït en l'estament castrense les idees d'Azaña (president de la II República), posades de manifest a través de mesures tan discutides com la unificació de les escales o la posada en funcionament de les associacions professionals. 

El coronel Muñoz advoca també per la modificació de la llei electoral perquè "els partits separatistes deixin de ser frontissa" i ha alertat que "s'està repetint el famós pacte de Sant Sebastià". 

Finalment, el president de l'Associació de Militars Espanyols demana que es tingui "esperança" en el paper de les Forces Armades "davant d'una situació límit" i subratlla que, a diferències dels exèrcits europeus, el principal tret distintiu dels militars espanyols era el seu patriotisme. "Ens sentim espanyols a ultrança",

1 comentari:

  1. Con una enseña cubana
    y las barras de Aragón,
    hizo un tonto una bandera
    y la puso en el balcón.

    ResponElimina

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS