dilluns, 18 d’agost del 2014

Us estem esperant amb bon fuet i bones botifarres acompanyat d'una gran escalivada. La plataforma contra la independència de Catalunya auspiciat per Vargas Llosa o periodistes com Carlos Herrera, està recorrent Espanya aquest agost amb l'objectiu d'afeblir el procés sobiranista català, aquest agost passaran també per Catalunya per la unitat d'Espanya.






Lliures i Iguals va ser ideada, principalment, per donar veu a la part de l'opinió pública contrària al secessionisme català. Per això, podria semblar que el colofó ​​de la seva activitat seria que finalment no se celebrés la consulta del 9 de novembre.

No obstant això, fonts del moviment han explicat a ACA que "encara que ara estiguem molt centrats en el tema de Catalunya, la plataforma com a objectiu realitzar una trucada de reagrupació a tots els espanyols. Tenim vocació de continuïtat es celebri o no la consulta ".

En efecte, com diu el punt tres del manifest llegit el passat dimarts 12 per Álvarez de Toledo, que forma part també de Faes, la fundació lligada al PP que presideix José María Aznar, l'objectiu de la Plataforma és "arribar a un pacte públic que estableixi un compromís d'unitat d'acció enfront del secessionisme ".
Han visitat ja Màlaga, Cadis, Santander i Ribadesella

Màlaga va ser la primera província en què es va presentar aquest moviment ciutadà de manera oficial després de la seva posada en marxa el passat 15 de juliol a les portes del Congrés dels Diputats a Madrid.

Després, sense sortir d'Andalusia, Lliures i Iguals va protagonitzar fa uns dies un esdeveniment a l'Oratori Sant Felip Neri de Cadis

El col · lectiu va fer també parada dimecres passat 13 a Santander, amb un acte de presentació del seu manifest contra la independència de Catalunya a l'Ateneu de la capital càntabra.

Dijous 14 va donar els seus primers passos a Astúries. La plataforma va recalar a Ribadesella, de la mà dels periodistes Cayetana Álvarez de Toledo i Santiago González, i del professor de Universitat Miguel Ángel Quintana Paz. L'acte va tenir lloc al Gran Hotel del Sella.
Contraprogramar els actes de la Diada

El gran acte reivindicatiu del seu projecte de lluita serà el 11 de setembre. Aquest dia, diferents organitzacions socials de Catalunya, com l'Assemblea Nacional de Catalunya, organitzen des de fa anys importants actes a favor de la independència que han tingut molta repercussió a nivell internacional.

La idea de la Plataforma Lliures i Iguals és contraprogramar a aquestes organitzacions civils independentistes perquè la veu de qui estan en contra també es pugui escoltar. "No ens han dit encara en què consistirà l'acte que fem, però ens han confirmat que aquest dia estiguem disponibles i lliures perquè anem a contra programar la Diada", expliquen fonts de la Plataforma.

"En principi, podria ser una concentració en la qual les principals figures intel · lectuals que formen aquest grup facin discursos", expliquen aquestes fonts. El que sí que han assegurat és que l'acte tindrà lloc a Madrid.

Encara que l'acte principal es realitzi a la capital, alguns representants de la plataforma no descarten organitzar alguna cosa a Catalunya: enganxada de cartells, moviments socials ... No obstant això, no han volgut confirmar res.

En efecte, com diu el punt tres del manifest llegit aquest dimarts a Álvarez de Toledo, que forma part també de Faes, la fundació lligada al PP que presideix José María Aznar, l'objectiu de la Plataforma és "arribar a un pacte públic que estableixi un compromís d'unitat d'acció enfront del secessionisme ".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS