dimarts, 19 d’agost del 2014

No hi ha major perill que un Govern d'incompetents. Com evitar ser violada? . Les 'idees' es donen a conèixer després de l'agressió sexual soferta per una jove quan tornava de la seva jornada laboral a la Fira de Màlaga. Els consells del Ministeri no tenen desperdici: Interior recomana ... Si no pot escapar, procuri entaular conversa amb el presumpte violador, ¡tancar les cortines i comprar-se un xiulet! . Amb culpabilitzar les dones i eludir responsabilitats no solucionen els problemes, PP retrògrads.






Comprar un xiulet per espantar el delinqüent, tirar les cortines per evitar mirades indiscretes o treure el nom de pila de la bústia si una dona viu sola són alguns dels consells que el Ministeri de l'Interior d'Espanya ha publicat a la seva pàgina web per prevenir possibles casos de violació. Però no són els únics ni els més extravagants:

La nota publicada pel Govern també aconsella a les dones que viuen soles encendre diverses llums del domicili per aparentar que hi ha més persones a la llar.

ALTRES ADVERTÈNCIES

El Ministeri de l'Interior fa públiques altres advertències més comuns que poden resultar útils en circumstàncies sospitoses com canviar l'itinerari si una dona es veu obligada a transitar habitualment zones fosques o solitàries, mirar al voltant a l'aparcar el cotxe o intentar no estacionar en descampats.

A més, per a major seguretat és aconsellable no fer autoestop ni recollir al cotxe a desconeguts, evitar l'espera en parades d'autobusos solitàries o entrar a l'ascensor quan estigui ocupat per un estrany. I, de tota manera, "situar el més a prop possible del polsador d'alarma".

Aquests suggeriments s'han donat a conèixer després de l'agressió sexual soferta aquest diumenge 17 agost 2014 per una jove quan tornava de la seva jornada laboral a la Fira de Màlaga.

La víctima va descriure els presumptes autors, el que ha possibilitat que la policia hagi pogut detenir cinc joves d'entre 23 i 17 anys. Aquesta és una de les raons per les quals el Ministeri de l'Interior proposa també "observar els trets físics de l'agressor en la mesura del possible".

Diputades del PSOE critiquen els consells

Per la seva banda, diverses diputades del PSOE han manifestat la seva indignació davant el contingut de les recomanacions i acusen el Departament que dirigeix ​​Jorge Fernández Díaz de culpabilitzar a la dona.

     "Interior recomana a les dones per evitar violacions tancar cortines a casa, evitar paratges solitaris, portar xiulet. Una manera de fer por, culpabilitzar les dones i eludir responsabilitats. Això és el que segons ells hem de fer les dones ... I el govern de què es responsabilitza? què és el que fa? # Asino ",

ha dit a Twitter la secretària d'Igualtat de la nova Executiva del PSOE, Carmen Montón.

Aquesta xarxa social ha estat el lloc on s'han abocat les seves crítiques aquestes dirigents socialistes com la secretària d'Administracions Públiques, Susana Sumelzo, per a qui "la realitat supera la ficció". També per la diputada valenciana Susana Ros: "el que em faltava per llegir: Interior recomana tancar les cortines de casa per evitar violacions".

Enèrgica s'ha manifestat en un altre comentari recollit la diputada canària Patricia Hernández:

     "I la responsabilitat torna a recaure en la dona, insuportable !!!. La dona que no vulgui ser violada hauria de considerar la possibilitat de comprar un xiulet".

Dues dirigents socialistes dedicades en els últims anys a la Igualtat com l'exsecretària d'Estat de la matèria durant el Govern de Zapatero, Soledad Murillo, i l'exsecretària del ram a l'Executiva del PSOE, Puri Causapié, també s'han mostrat crítiques amb els consells d'Interior.

Segons el parer de Murillo

     "no hi ha major perill que un Govern d'incompetents: tancar les cortines per evitar les violacions diu el Ministeri de l'Interior".

Per la seva banda, Causapié denuncia que "torna a posar la responsabilitat sobre violació en dones. M'ha recordat a la 'sentència minifaldilla'" (una resolució de 1989 en què es va justificar una agressió sexual per la indumentària de la víctima).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS