diumenge, 17 d’agost del 2014

Que ningú es cregui que ho van a repartir tot ... només la fam i la pobresa. La plataforma guanyem a Barcelona de la mà de la exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) Ada Colau ha propiciat la creació de col · lectius similars en altres capitals espanyoles amb el mateix objectiu: formar candidatures ciutadanes amb moviments socials per guanyar les pròximes eleccions municipals i, segons diuen, "fer fora la màfies de les institucions que puguin entorpir la seva tasca una vegada en el poder".






De fet, a la presentació de la plataforma a Barcelona van acudir representants d'ICV, EUiA, CUP i Podem, com el colíder d'ICV, Joan Herrera; els regidors ecosocialistes a Barcelona Ricard Gomà, Janet Sanz i Isabel Ribas; els diputats al Parlament David Fernández (CUP) i David Companyon (ICV-EUiA); l'exdiputat del PSC Toni Comín i els eurodiputats electes Ernest Urtasun (ICV-EUiA) i Pablo Echenique (Podem).

No obstant això, guanyem Barcelona s'ha donat de termini fins al 15 de setembre per recollir 30.000 avals i constatar així que compten amb el suport de la ciutadania. A més, Colau, una de les cares més visibles del projecte, va voler deixar clar que la iniciativa no pretén ser el seu 'xiringuito' particular.

A Madrid, el projecte conformat sota la marca Guanyem Madrid, que va començar cridant-Municipàlia, ja ha celebrat dues trobades -l'últim amb una assistència de dos centenars de persones-i previst convocar un de nou a finals de setembre per perfilar les bases d'aquest moviment que té com a objectiu arrabassar l'alcaldia de Madrid al PP.

Igual que a la ciutat comtal, el procés ha congregat tant a activistes de moviments socials com la PAH, el 15-M o les marees, com a simpatitzants, de moment a títol individual, de partits polítics com ara Esquerra Unida, Podem, Equo o el Partit X.

Davant el sorgiment de tots aquests grups sota aquesta 'marca' presentada a Barcelona, la plataforma en la qual s'integra Colau ha aclarit recentment que "no tenen inconvenients" a compartir la denominació amb altres plataformes ciutadanes que tinguin projectes afins, si bé ha aclarit que aquest projecte no tindrà "l'estructura piramidal de partits polítics convencionals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS