divendres, 8 d’agost del 2014

!! Tots tenim el nostre raconet a Suïssa !! . Francisco Granados, després de dimitir com a diputat de l'Assemblea de Madrid i senador després de conèixer que havia ocultat milions d'euros a Suïssa, el que va ser home de confiança d'Esperanza Aguirre torna a l'activitat privada com a assessor de Société Générale, el banc per al que va treballar abans de dedicar-se fer de transportista de cabals piblicos, Madrid Suïssa.






Oficialment, el nomenament com a assessor es produeix perquè, a causa dels prop de quinze anys des que va abandonar el seu lloc com a broker, ara no hi havia lloc per Granados en l'àrea de mercat de capitals. A més, el negoci de compra i venda de valors de renda variable i renda fixa ha canviat molt en l'última dècada, de manera que l'expolític del PP hagués necessitat una profunda posada a punt.

Es desconeix quin serà el salari de Granados, però algunes fonts asseguren que tindrà sis xifres. En qualsevol cas, el sou serà inferior a la quantia de la liquidació a què tenia dret si entitat francesa hagués decidit no admetre i donar-li la indemnització corresponent. El contracte d'assessor té una vigència d'un any.

Société, un dels guanyadors de la crisi

Des que va esclatar la crisi financera, Société Générale s'ha convertit en un dels bancs més punters en finançament a grans empreses i en operacions corporatives. El fet que l'entitat s'aïllés estratègicament de la bombolla immobiliària, l'esclat no li va esquitxar com a la majoria dels bancs nacionals i estrangers, li va permetre prestar a tipus d'interès elevats quan l'aixeta del crèdit es va tancar fins per a companyies com Telefónica , ACS, Sacyr, Prisa o FCC.

Quan la majoria dels grups financers internacionals tenien prohibit obrir el seu balanç a empreses espanyols pel risc de rescat del país, Société Générale es va convertir en un banc imprescindible per a empreses com Abertis, OHL, Sacyr, Repsol o Gas Natural. I especialment per a ACS, a la que va salvar de la fallida quan UBS i BBVA van amenaçar amb executar-les garanties dels seus préstecs pel forat d'Iberdrola.

La majoria de les desinversions posteriors realitzades per la constructora per sanejar el seu balanç els ha intermediat Société Générale, un banc expert en operacions amb derivats. L'entitat està presidida a Espanya per Donato González, el primer executiu no francès que dirigeix ​​una filial a l'estranger del grup financer francès. González s'ha convertit en la dreta de Florentino Pérez, que li confia la majoria de les seves operacions corporatives. En el món de la política és coneguda la seva proximitat amb Ignacio González, president de la Comunitat de Madrid, i amb Ignacio López del Hierro, marit de María Dolores de Cospedal, a qui també com a assessor en el seu banc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS