dimecres, 6 d’agost del 2014

Víctimes d'un engany. "Abans per sortir de pobre calia travajar, ara treballaràs i seràs pobre". Què ha passat en aquesta crisi en comparació amb altres perquè això passi?.









Jo crec que en molts casos la sensació que estan sent víctimes d'un gran engany i una gran estafa, és a dir, que tots els valors i totes les idees que els van vendre i que ells es van creure i van assumir, resulta que després aquesta gent no era de fiar. Des Pujol fins Bárcenas, passant pels pelotazos o les preferents, hi ha una quantitat d'elements en els últims anys que els han fet veure que eren víctimes d'un engany. Llavors ells, que havien participat de bona fe en tot el procés de construcció de la democràcia i havien tingut molta esperança en això, ara resulta que estan sent víctimes, veuen que tot allò era un miratge, que aquesta gent només anava a aprofitar. Tot això els ha fet recuperar una idea que era molt típica del franquisme, que la política era una cosa bruta, en la qual cosa no podies entrar.

Casos com el de Pujol tindrà uns efectes devastadors. És a dir, una persona que diu que no ha trobat el moment durant 34 anys de revaloritzar la seva fortuna a l'estranger, quan ens havia fet creure a tots que era una persona decent, això per a molts és la mort del pare. Tu vas repassant tots els mites de la transició i vas veient que hi ha una mena d'engany col · lectiu. Això afecta a aquest sector i els fa estar indignats. Per tant, afavoreixen Podem i al 15M, bàsicament no perquè acabin de saber molt bé el que és, simplement perquè són els joves que demostren que ja no poden més i tenen raó.

Jo crec que seguirà donant perquè la recuperació econòmica no tindrà efectes des del punt de vista redistributiu com abans, és a dir, hi haurà més gent que treballi i que mentre treballi serà pobre. Abans treballar era sortir de pobre, ara treballaràs i seràs pobre. Això és un factor de precarització, de vulneració de drets brutal. I els majors tindran en poc temps van a tenir el problema de la sostenibilitat de les pensions. Això fins ara no els havia afectat, però ja s'han queixat que estan ficant la mà al fons de continuïtat de les pensions. L'aprofitament del sistema financer amb el tema de les preferents també ha estat traumàtic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS