dilluns, 11 d’agost del 2014

Els nens passant fam, sense poder menjar a les escoles, suviendo el nivell de pobresa i el Govern ha gastat 19,6 milions d'euros en obres i adquisició de mobiliari per renobar els ministeris d'Ocupació, Economia, Foment, Afers Exteriors, Educació i Agricultura. OLE, OLE, OLE ELS SEUS OUS.






Dels citats, el ministeri que més ha invertit en rehabilitacions ha estat el d'Economia i Competitivitat, amb un total de 8,3 milions d'euros, sent la despesa més alt els 4,5 milions que va dedicar el 2012 a la renovació de la instal · lació elèctrica de la torre principal de la seva seu, al passeig de la Castellana, per adaptar-la al Reglament Electrotècnic de Baixa Tensió. A més, va dedicar 2,7 milions d'euros l'any passat per a la remodelació i optimització del mateix edifici.

La inversió en mobiliari del departament que dirigeix ​​Luis de Guindos suma 30.883 euros en els últims dos anys i mig, havent adquirit tot el material a través del mecanisme de compres centralitzades.

En segon lloc figura el Ministeri d'Ocupació, que acumula 2,9 milions invertits en obres i mobles. En concret, ha pagat 2,3 milions d'euros en reformes realitzades en els nombrosos edificis que aquest departament repartits per Madrid, com la seva seu central de Nous Ministeris o el situat al Carrer Agustí de Betencourt. La seva inversió en nou mobiliari ha arribat als 630.135 euros.

La despesa en obres i mobles al Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació va arribar als 2,65 milions en el mateix període. En concret, es van invertir en obres 2,6 milions, sent la partida més alta el milió d'euros que va costar el 2012 la modernització de la cinquena planta del Palau de Santa Creu, una de les seus d'aquest departament. Per a l'adquisició de mobiliari es van reservar 50.183 euros.

2,11 MILIONS EN FOMENT

Per la seva banda, el Ministeri de Foment ha gastat 2.110.000 d'euros en aquests conceptes des que Ana Pastor va agafar les regnes de mateix el 2011 La major quantitat de diners es va invertir el 2012, quan es van gastar 1,59 milions, el gruix dels quals (1,32 milions) es van destinar a la substitució de sis ascensors. Aquesta va ser l'única obra que es va adjudicar mitjançant un contracte obert.

La resta van ser contractes menors entre els quals destaquen tres per a la modernització de part del sistema de climatització --per valor de 60.481, 56.156 i 52.538 euros-- un quart, de 35.000 euros, per a obres de fals sostre i altres millores, i un cinquè, valorat en 31.778 euros, per a la col · locació de passamans a les escales del ministeri.

El 2013, la despesa total en obres va ascendir a 459.694 euros i en el que portem de 2014, el Ministeri de Foment ha gastat 31.010 euros diferents obres en despatxos, el sòl de la biblioteca i altres paviments. A l'adquisició de mobiliari d'oficina --mesas, cadires i archivos-- es van dedicar 14.833 euros el 2012 i una xifra molt similar a 2013.

En el ministeri que dirigeix ​​José Ignacio Wert, la despesa total per aquests dos conceptes s'ha quedat en 740.920 euros, dividint-se en 435.797 euros per a obres i 305.123 euros per a mobiliari.

ESTALVI EN EDIFICIS D'AGRICULTURA

El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient acumula una despesa de 2,6 milions en obres i mobles des de l'arrencada de la legislatura. Dels 1,8 milions invertits en reformes, la partida més alta (340.456 euros) es va destinar a la restauració de la façana principal de la seu central del ministeri, mentre que la despesa en mobiliari va ascendir a 764.583 euros.

Aquestes dades sobre els respectius ministeris els ha remès el Govern al diputat socialista José Zaragoza, que li va demanar detalls sobre aquestes inversions. El diputat català també es va interessar pel que havien gastat en mobles i reformes els departaments d'Indústria i Defensa. No obstant això, aquests dos ministeris han optat per deixar la informació a la seva disposició a la Secretaria General del Congrés, cosa que ha impedit que s'hagi publicat en el Butlletí Oficial de la Cambra, on sí que figura la de la resta de departaments esmentats en aquesta informació .

D'altra banda, segons ha informat el Govern al diputat d'UPyD Toni Cantó, Agricultura ha començat a aplicar un Pla de Reubicació d'Unitats, dissenyat a finals del 2011 pel Govern socialista i que persegueix eliminar part dels edificis en règim de lloguer que utilitza aquest ministeri (eren 6 en l'anterior legislatura) i reunificar unitats que estaven disperses en diferents immobles.

De moment, en lloguers i taxes s'han estalviat 9,9 milions d'euros anuals, una xifra superior als 708.177 euros que s'han hagut d'invertir com a conseqüència d'aquestes 'mudances': 627.831 en l'adequació dels immobles que s'han desocupat , per exigències del contracte, i altres 80.345 euros en els nous immobles ocupats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS