dilluns, 11 d’agost del 2014

El president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, que va negar problemes amb la nutrició dels nens, per rebutjar l'obertura de menjadors escolars a l'estiu, ha hagut de posar en marxa un servei de repartir a domicili menjar, alimentació per a més de 1.600 nens en llars amb necessitat extrema.






A la capital del regne, ciutat de Madrid, 1.632 nens, de totes les ideologies polítiques, han precisat d'un menú social per cobrir les seves necessitats d'alimentació aquest estiu. Un menú diari que reben a casa les famílies amb més necessitat.

Una situació que, a la llum de les xifres, pateixen centenars de famílies tot i que el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, rebutgés al juny la petició del PSOE i Esquerra Unida de mantenir oberts els menjadors de les escoles durant el verano.La proposta havia d'arribar a les llars que no són capaços de garantir una dieta suficient per als seus fills.

La fórmula ideada per l'Ajuntament de Madrid d'Ana Botella ha arribat al 77,7% dels 2.100 menors per als quals es projecte el servei en una primera estimació municipal. Unes xifres que traslladen la necessitat que viuen moltes famílies només a Madrid, on els menjadors escolars s'han tancat durant el període de vacances estivals. La sol · licitud de mantenir-operatius sorgir per la recomanació de la Defensora del Poble per garantir una alimentació adequada als menors que viuen en risc de pobresa i exclusió social a Espanya, que superen els 2,5 milions segons les xifres d'Eurostat.

En la seva negativa, Ignacio González va assegurar al Parlament autonòmic que "en la nostra regió, gràcies a Déu, no hi ha un problema de desnutrició". La declaració del president de la Comunitat reduïa així el problema de la pobresa infantil a la desnutrició, és a dir, la manca de nutrients. No obstant això, a Espanya l'alarma se centra sobretot en la malnutrició, que consisteix en "una alimentació desequilibrada, per defecte o per excés", segons l'Associació Espanyola de Pediatria d'Atenció Primària.

En altres comunitats autònomes, diversos governs del Partit Popular van rebutjar la petició de la Defensora del Poble perquè assistir als col · legis podia "estigmatitzar" als menors. L'alternativa d'Ana Botella, anunciada poques setmanes després de la intervenció d'Ignacio González, consistia l'enviament de l'ajuda a la porta dels beneficiaris, a manera de complement per quan els serveis socials detecten necessitats que no cobreixen amb altres recursos socials ia en marxa.
Creix el nombre de menors que ho necessiten

L'anunci de l'alcaldessa prometia les ajudes "de manera immediata", però han arribat de manera intermitent al llarg de juliol i continuen incrementant a l'agost. La data exacta del començament del repartiment "no es pot saber", asseguren a l'Ajuntament, perquè cada districte ha anat autoritzant "poc a poc".

El suport extra és necessari per a, almenys, aquests 1.632 menors, segons l'últim recompte de dijous passat. Tot i que la xifra canvia per dies. Dimecres era de cent menys (1.502), "perquè el nombre s'està ajustant amb el final dels campaments urbans que fins al moment satisfeien aquestes necessitats", explica un portaveu del consistori.

L'aprovació de l'ajuda li correspon als serveis socials dels 21 districtes de la capital, que compten cadascun amb un pressupost fix de 18.000 euros per a cada zona. Les zones amb més menors beneficiaris són Centre i Carabanchel. Segons fonts de l'Ajuntament, "no ha estat necessari augmentar les partides".

Les safates d'aliments, "amb l'aportació calòrica diari que necessita un nen", són suminitradas per l'empresa Ucalsa, que també reparteix menjars a domicili a més. "Els districtes havien de demanar un mínim de tres precupuestos i s'han decidit per aquesta empresa per la seva experiència en el terreny", afirmen al consistori.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS