dimecres, 13 d’agost del 2014

Com pensen impedir que votem? , Traguessin els tancs al carrer, o com diu Alfredo Perdiguero (SIPE), que la Policia "Nacional" i la Guàrdia Civil estan Preparats per intervenir a Catalunya i aturar la consulta pels meduis que fossin necessaris. "No hi ha cap llei ni article de la Constitució que digui que un referèndum o consulta sigui il · legal. On diu això? No existeix, per tant" només hi ha un camí ", és a dir," votar ".






El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha advertit que "no cal especular" amb possibles escenaris alternatius a la celebració d'un referèndum secessionista a Catalunya. "Només hi ha un camí", ha afirmat, "que és la democràcia, votar".

Després de la reunió entre el president del Govern, Mariano Rajoy, i el president de la Generalitat, Artur Mas, i davant les sospites que els dos líders hagin assolit acords bilaterals per intentar diluir el repte separatista promogut i alimentat pel segon, Junqueras ha subratllat que qualsevol proposta que no passi per un referèndum "no comptarà", segons ell, "amb el suport del poble català".

"Com pensen impedir que votem? Si hi ha gent fent cua davant d'una urna, què faran, es portaran l'urna o les paperetes?", Ha ironitzat el líder independentista, qui, en una entrevista per Efe, li ha recordat a Mas l'advertència que ja li va llançar durant la passada campanya electoral europea, és a dir, que si "algú es cansa" o "no s'atreveix" a culminar el projecte de ruptura amb la resta d'Espanya, "nosaltres li suplirem".

En aquest sentit, Junqueras ha assenyalat que l'eventual oferta de CiU a ERC perquè entri al Govern autonòmic "no està damunt de la taula", i ha indicat que, en tot cas, la seva "prioritat" és aconseguir "que es compleixin els compromisos adquirits "entre les dues formacions.

Un d'aquests objectius, l'hipotètic referèndum independentista projectat pel 9 de novembre, es pot assolir, segons el parer de Junqueras, amb la seva formació fora de l'Executiu autonòmic. Mentrestant, "serem tan útils com la societat catalana vulgui que ho siguem".

"Si perdem escons i això fos en benefici dels objectius compartits per la nostra societat, jo em sentiria satisfet", ha explicat el líder d'ERC, qui per altra banda ha considerat que "no hi ha cap llei ni article de la Constitució que digui que un referèndum o consulta sigui il · legal ". "On diu això? No existeix, per tant és evident que no és il · legal", ha raonat Junqueras.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS