dilluns, 4 d’agost del 2014

«Aquí volem votar». El documental «Un país normal» sobre el dret a decidir s'estrenat a Barcelona . A més de l'humorista reusenc també hi participa Josep Maria Mainat, Berto Romero, Xavier Sala i Martín i Martí Galindo ." VIDEO " :








El documental 'Un país normal' s'estrena aquest dimarts als cinemes Girona de Barcelona. Personalitats conegudes del món de la comunicació i de diversos àmbits han participat en el documental que aborda el debat sobre la necessitat que Catalunya pugui votar el seu futur polític. El seu portaveu, Marcel Mauri, explica que el documental pretén ser «una porta al debat públic» per poder crear espais de participació «en què les persones puguin expressar la seva opinió, els seus dubtes, la seva por o els seus anhels». «Demostrar que en un país normal es pugui votar i debatre amb normalitat més enllà de la ideologia de cadascú o la llengua diferent de l'un a l'altre», afegeix Mauri.

 «De fet, si fóssim en un país normal com passa al Regne Unit amb Escòcia, ara estaríem en un debat normal amb persones a favor d'una opció o una altra però encara no estem en aquesta situació perquè la nostra dificultat és que l'Estat ens permeti votar en la consulta», ha manifestat Mauri, després d'insistir en aquesta necessitat de crear un debat públic on tothom es pugui expressar independentment de la seva posició ideològica.

El documental té una durada de 15 minuts en què diverses cares públiques de la televisió, del món del periodisme i professionals de diversos àmbits reflexionen sobre la necessitat que Catalunya pugui decidir el seu més enllà de les opcions de vot. Mauri ha volgut deixar clar que el documental no es posiciona en cap de les opcions de la consulta sinó que és una campanya, impulsada per Òmnium, a favor que el 9 de novembre es pugui exercir el dret democràtic de decidir el futur de Catalunya.

Els comunicadors Andreu Buenafuente, Àngel Llàcer i Juan Luis Cano, els periodistes Karmele Marchante, Martí Galindo i Antonio Baños, l'humorista Berto Romero, l'actriu Míriam Tortosa, l'economista Xavier Sala i Martín, l'empresari Josep Maria Mainat, la jutgessa Sílvia Ventura i el catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo són els protagonistes del documental, que aquest dimarts es presenta públicament als cinemes de Girona de Barcelona i també es traslladarà posteriorment en d'altres poblacions del país.

Alguns dels seus protagonistes, l'economista Xavier Sala i Martín, els periodistes Antonio Baños i Karmele Marchante, el ninotaire Miquel Farreres i la jutgessa Sílvia Ventura participen avui en un col·loqui moderat per Tian Riba i presentat per la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals.  El curtmetratge s'ha començat a emetre en format docufòrum per portar el debat sobre el 9-N arreu del país, en actes coorganitzats amb entitats i associacions veïnals, esportives i culturals i també es publicarà a Internet. El tràiler del documental ja es va presentar fa un mes i s'ha emès en algunes sales de cinema del país.

Andreu Buenafuente: «Aquí volem votar»

L'humorista i presentador reusenc en el documental creu que «si la gent té dos dins de front veu que és un riu de gent i una base àmplia de la població la que demana un nou camí». «Desgraciadament la història recent d'Europa està plena de conflictes que fins i tot posen la pell de gallina on no es plantejava votar i on hi ha molta tensió i agressivitat; aquí volem votar», s'exclama Buenafuente. El reusenc, també en el documental presentat avui, creu que «un polític no pot tenir limitacions, la política i la gestió de la societat estan vives i ara la societat ens porta cap aquí».

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS