dimecres, 2 de juliol del 2014

Perquè es crítica tant des del govern del PP, que la televisió de Catalunya adotrina i falseja els missatges. María Dolores Cospedal, fa silencia les males notícies sobre el camp a Castella-la Manxa TV. Periodistes de l'ens autonòmic denuncien que informacions punt per ser emeses són vetades per la direcció de la cadena.






La televisió autonòmica de Castella-la Manxa no està emetent les informacions que informin o facin referència a danys en el sector agrícola, suport tradicional de l'economia de la regió. La denúncia ha estat efectuada per treballadors de la cadena.

Segons expliquen a periodistes de la casa, la direcció fa enrere de manera sistemàtica aquelles notícies que tractin problemes relacionats amb l'activitat agrària.

No els permeten, critiquen aquests professionals, emetre dades que indiquin perjudicis després tempestes de calamarsa o pèrdues d'aigua als pantans. Tots són desaprovat per la direcció.

Els mateixos periodistes denuncien que, quan la cúpula rep aquestes informacions que ha treballat un professional i que estan a punt per ser emeses, els demanen que canviïn parts substancials, utilitzin altres paraules ... En alguns casos s'arriba, fins i tot, impedir la seva publicació .

Els afectats ofereixen dos exemples:

- Fa uns dies es va registrar a la regió una forta tempesta de calamarsa. Un periodista del medi preparar una peça audiovisual que avaluava els danys que patiran els pagesos i el camp com a conseqüència. No obstant això, l'equip directiu 'prohibir' la seva emissió.

- L'estiu passat també es va donar un cas semblant. Amb el tema de la sequera, es va realitzar una informació sobre la pèrdua d'aigua als pantans per evaporació. No es va permetre la seva difusió.

Treballadors de la televisió pública manxega parlen de "manipulació" i "mentida". Sostenen de publicar únicament informació que plasmi la bona situació dels agricultors i del sector és presentar una realitat falsa. "No és periodisme sa", conclouen.

S'ha posat en contacte amb Televisió de Castella-la Manxa per conèixer els motius d'aquesta decisió. La directora de comunicació ha negat els fets i ha advertit que, si es publicava alguna cosa, prendrien les mesures oportunes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS