divendres, 25 de juliol del 2014

La Llei de l'Avortament de Gallardón el retrògrad inquisidor.






No és que aquesta llei ens porti a l'Edat Mitjana, sinó que fins i tot en aquesta època eren moderns comparats amb la llei de Gallardón. Ens fan retrocedir més enllà de l'edat mitjana, més enllà de l'Antiga Grècia, més enllà de l'Egipte faraònic.

Set-cents anys després que Sant Tomàs d'Aquino defensés que no existia l'avortament fins després que la mare sentís en el seu ventre al bebè perquè fins aquell moment no tenia ànima, el papa Pius XI declarava que l'ànima s'obté en el mateix moment de la concepció. Gallardón ha realitzat la reforma de la Llei de l'Avortament seguint aquesta línia. Seguint una visió religiosa que a més és molt més arcaica que la visió que tenia al segle XIII un doctor de l'Església com Sant Tomàs, i també més arcaica que la visió que al segle IV aC tenia Aristòtil, el considerat pare de la cultural d'Occident. Fins i tot més arcaica que la que tenien fa 5.000 anys a l'Egipte faraònic, ja que a ells els preocupava l'avortament pel risc que suposava per a la mare, perquè no tenien mitjans, i ara al segle XXI que la ciència ha avançat àmpliament en aquest tema, Gallardón s'avoca a les dones a arriscar la seva vida.

  Antonio María Rouco Varela, està molt, molt preocupat. I no ho oculta. El cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, ha animat els fidels a defensar la vida en uns moments en què considera que està "amenaçada".

Rouco ha fet aquestes declaracions en l'eucaristia celebrada al final de la Jornada Mariana per la Família i la Vida DALAVIDA celebrada aquest cap de setmana a la Casa de Camp amb el lema 'No hi ha amor més gran que el d'aquell que dóna la vida per seus amics '.

"La vida està amenaçada perquè l'home no ha volgut conèixer la veritat de Déu i per tant la seva", ha afirmat el cardenal arquebisbe de Madrid en la seva homilia.

Rouco ha instat els fidels a "donar la vida i cuidar en totes les fases" i ha valorat les manifestacions públiques en defensa de la mateixa, encara que ha puntualitzat que "aquests actes valdran per poc si falta la pregària individual".

En l'eucaristia, Rouco ha estat acompanyat pel bisbe d'Alcalá de Henares, Juan Antonio Reig Pla, el de Getafe, Joaquín María López de Andújar, i més de mig centenar de sacerdots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS