dimarts, 29 de juliol del 2014

Estats Units "no estan segurs". Corea del Nord amenaça amb un "desastre nuclear" en 2014, el règim de Kim Jong-un apunta a la Casa Blanca i al Pentàgon. Durant una reunió d'autoritats militars al Palau de Kumsusan de la capital, Pyongyang, amb motiu del 61 aniversari de la fi de la Guerra de Corea (1950-53), Hwang va formular la nova amenaça diumenge.






 El número u nord-coreà, Kim Jong-un, va amenaçar dimecres amb un "desastre nuclear" a la península coreana si hi ha una nova guerra i va advertir als Estats Units que en cas de conflicte no sortirà indemne.

"Si esclata de nou una guerra en aquesta terra, comportarà un desastre nuclear massiu, i els Estats Units mai estarà segur", va declarar el jove líder en un missatge difós per la televisió nacional, amb motiu de l'entrada en el nou any.

"Estem davant d'una situació perillosa, en la qual un petit incident militar accidental pot portar a una guerra total", ha advertit.

Segons analistes i responsables castrenses sud-coreans, el règim podria dur a terme provocacions militars al començament d'any per reforçar el poder del seu màxim dirigent.

El líder del règim comunista va comentar també l'execució del seu oncle i mentor Jang Song-thaek, en altre temps un dels responsables més influents del règim. "L'any passat el nostre partit va prendre amb resolució mesures per netejar (...) les escombraries que havia al seu si", va dir Kim Jong-un.

Aquesta purga "ha contribuït en bona mesura a consolidar la unitat del partit i la revolució", va afegir.

És la primera vegada que el número u del règim nord-coreà critica en públic al seu oncle, detingut i executat a meitat de desembre per traïció i corrupció.

La sorprenent execució d'aquest alt dirigent, el fet polític més notable al país des de l'arribada al poder de Kim Jong-un al desembre de 2011, va marcar, segons sembla, l'inici d'una purga en el cercle d'aquest home caigut en desgràcia .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS