dilluns, 2 de juny del 2014

El Ministeri de l' Interior vol fitxar els Mossos d'Esquadra contraris a la independència de Catalunya . La iniciativa s'ha mantingut fins ara en el més absolut secret . De fet , s'ha camuflat en l'articulat d'una llei de Personal . Interior pretén amb aquesta clàusula obrir una esquerda en una de les institucions fonamentals en l'estratègia sobiranista que ha traçat el poble català i Artur Mas al costat dels partits que li donen suport .






El Ministeri de l' Interior ha introduït una clàusula en l'Avantprojecte de la Llei Orgànica de Règim de Personal de la Policia Nacional que permetrà que els Mossos d'Esquadra contraris a la deriva independentista de Catalunya puguin passar-se a les Forces de Seguretat de l'Estat . Tot i que la normativa serà d'aplicació per als funcionaris de totes les policies autonòmiques i locals , fonts pròximes a la tramitació de la llei asseguren que el departament que dirigeix ​​Jorge Fernández Díaz ha introduït aquesta opció amb l'únic objectiu d'oferir una sortida als mossos que no desitgin seguir les instruccions dels governs catalans de torn en cas que el projecte sobiranista prossegueixi el seu rumb .
Fins ara , la legislació no preveia la possibilitat que la Policia Nacional pogués assumir gairebé automàticament a agents d'altres cossos . No obstant això , la Direcció General de la Policia ha aprofitat la tramitació de la llei encarregada de regular l'ingrés, formació , promoció i retir dels agents per introduir i regular aquest supòsit .
Els dos articles de la disposició addicional quarta de la nova Llei de Personal , a la qual ha tingut accés El Confidencial , se centren completament en aquesta qüestió . En concret , en l'esborrany més recent de la norma , l'article primer d'aquesta disposició estableix que "els funcionaris de carrera dels cossos de policia de les comunitats autònomes i de les corporacions locals podran ingressar a la Policia Nacional , en l'escala i categoria equivalent a la que tinguin en el seu cos de procedència , en els termes i d'acord amb les condicions que , i amb participació de les organitzacions sindicals representatives , es determinin " .
Un reglament ha d'especificar els detalls
Aquest reglament a què es refereix l'article ha de ser aprovat posteriorment per establir els requisits de l'ingrés en la policia d'un agent d'un altre cos . No obstant, el text aclareix que tots els candidats han de complir les condicions mínimes que l'article 26 de la mateixa norma imposa qualsevol aspirant , com "tenir nacionalitat espanyola" , "tenir complerts els 18 anys d'edat" i "no haver estat condemnat per delicte dolós ", entre altres obligacions .
Per la seva banda, el segon article de la disposició addicional quarta especifica que , "per determinar l'equivalència entre les escales i categories dels diferents cossos policials , ( ... ) s'ha de tenir en compte l'escala o categoria en què es trobi l'aspirant en el seu cos d'origen , grau personal consolidat i nivell de complement de destinació de l'últim lloc ocupat " . L'objectiu és que els mossos que vulguin passar-se a la Policia ho facin sense perdre la categoria que tinguin en aquell moment i amb la menor reducció possible de salari , un assumpte crucial perquè el sou dels policies autonòmics supera àmpliament al dels funcionaris de l' policia Nacional .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

CONGRATULACIONES POR VUESTROS COMENTARIOS